Nipte nederlaag voor ASWH in eerste oefenduel

01 augustus 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - Óp zaterdag 30 juli speelde ASWH de eerste oefenwedstrijd in het nieuwe seizoen. Tegenstander was Topklasser Capelle. ASWH was te gast op sportpark 't Slot. De thuisploeg was al een week langer bezig met de voorbereiding en had in die zin dus een voorsprong op ASWH. Daarom was het resultaat, een overwinning voor Capelle, niet verrassend. ASWH bood echter uitstekend partij.

Trainer Ron Timmers had een elftal geformeerd waarin het doel werd verdedigd door Jordy van de Corput. Voor zich zag hij een nieuw centraal duo, namelijk Mark Bevaart en Mels van Driel. Linksback Marco de Borst was de derde nieuweling in de defensie, rechts achterin zagen de supporters het vertrouwde gezicht van Mitchell van Esveld. Ook op het middenveld was er een plek ingeruimd voor twee nieuwe spelers. Ferry van Lare, terug op het oude nest, speelde in het centrum met Alexander van Dommelen, die de aanvoerdersband droeg. De zijkanten werden bezet door Josiemar van de Werp en Elvis Versluis, die ook vorig seizoen uiteraard al deel uitmaakten van de selectie. In de voorhoede was eveneens een nieuwkomer te vinden en wel Michael van Dommelen. Hij vormde een duo met Ebu Öztürk. Wie overigens verwacht had bekende ASWH-gezichten te treffen bij Capelle, kwam enigszins bedrogen uit. Giovanni Klaverweide is nog bezig met revalideren en stond dus langs de lijn, Henk Roeland ontbrak wegens een oogblessure zelfs helemaal op 't Slot en Joshua Brard begon als reserve.

Hoewel het een oefenduel betrof, maakten beide teams er vanaf het begin een pittig potje van. De duels werden niet geschuwd en het tempo was zeker voor een oefenwedstrijd behoorlijk hoog. Het ingespeelde Capelle was in de eerste helft aanvallend gezien gevaarlijker dan ASWH, maar echt grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Wel waren er enkele mogelijkheden, bijvoorbeeld voor Bob Vermunt, maar daar bleef het bij. ASWH kon goed mee met Capelle, maar kon doelman Ronald Graafland niet verontrusten. De degelijke achterhoede van Capelle gaf namelijk vrijwel geen kans weg.

Het leek er dus op dat beide teams zouden gaan rusten zonder te scoren. Bij één van de laatste aanvallen vloerde Mitchell van Esveld zijn tegenstander echter binnen het strafschopgebied. Onnodig, want de Capelle-aanvaller bevond zich aan de zijkant van het strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal op de stip en aanvoerder Patrick Molendijk passeerde Jordy van de Corput: 1-0. Dit werd ook de ruststand.

In de rust wisselde Timmers vrijwel zijn complete elftal. Edwin van Zwieteren nam plaats onder de lat, Paul Scheurwater en Bas van Stokkom kwamen centraal achterin te spelen en Raoul Pluimert en Daniel van Delft waren de nieuwe backs. Coen van der Waal, die als aanvoerder fungeerde in de tweede helft, en Sonny Schouten speelden centraal op het middenveld, Max Bronswijk en Ricardo Danning, terug na lang blessureleed, bezetten de flanken. Voorin bleef Michael van Dommelen staan. De pas achttienjarige Ronald Ouwens werd zijn nieuwe aanvalspartner.

Dit stevig verjongde team speelde fris van de lever. Dat een groot deel vorig seizoen lang samenspeelde was af en toe goed terug te zien in de combinaties. Omdat Capelle het tempo van voor rust niet meer kon benaderen, nam ASWH steeds meer initiatief. Overigens wel nadat Michel van Guldener een grote kans had gekregen namens de gastheren. Alleen voor Edwin van Zwieteren kwam de goalie van ASWH als winnaar uit de strijd.

Aan de overzijde dwong met name Paul Scheurwater keeper Graafland twee keer tot een redding en had het zelfs nog zomaar 1-1 kunnen worden. De thuisploeg was inmiddels ook aan het wisselen geslagen, zodat Joshua Brard in de ploeg kwam. Bij ASWH keerde Ebu Öztürk weer terug om Michael van Dommelen af te lossen. De gelijkmaker die ASWH zocht zat er echter niet meer in en zo bleef het dus bij een nipte nederlaag. De wedstrijd bood aanknopingspunten voor het vervolg, te beginnen dinsdag bij Papendrecht. De naar de eerste klasse gedegradeerde zondagploeg is dan tegenstander van ASWH.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.