ASWH op schot tegen VV Papendrecht

04 augustus 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dinsdag 2 augustus speelde ASWH de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen. Op sportpark Slobbengors fungeerde het vorig jaar uit de zondaghoofdklasse gedegradeerde Papendrecht als gastheer. De wedstrijd werd op een bijveld afgewerkt. Afgelopen zaterdag tegen Capelle had ASWH nog moeite om kansen te creëren, maar daar was gisteren geen sprake van. De eindstand (1-7) sprak boekdelen.
 
Trainer Ron Timmers had zeventien spelers meegenomen naar Papendrecht. Een deel van de selectie sloot aan bij ASWH 2 om daar speelminuten te maken. Het tweede speelde overigens tegen het zaterdagteam van Papendrecht en won met liefst 9-1. Uit de zeventien man die meereisden naar Slobbengors formeerde Timmers een elftal waarin Jordy van de Corput de goal verdedigde, Raoul Pluimert en Marco de Borst als backs speelden en Mark Bevaart en Bas van Stokkom in het hart van de defensie opereerden. Het middenveld bestond uit Josiemar van de Werp, Paul Scheurwater, Alexander van Dommelen en Ferry van Lare, die de aanvoerdersband droeg. Michael van Dommelen en Ebu Öztürk fungeerden weer als spitsenkoppel.
 
Het mag gezegd, ASWH begon erg goed aan de wedstrijd en haalde zeker in het eerste half uur een prima niveau. Papendrecht kwam geen moment in de wedstrijd en al rap was het eerste Ambachtse doelpunt een feit. Hier ging een fraaie aanval over de rechterkant, waarbij Alexander van Dommelen uiteindelijk Josiemar van de Werp wegstuurde, aan vooraf. Van de Werp behield het overzicht en legde goed terug op Michael van Dommelen, die tekende voor het eerste ASWH-doelpunt in het seizoen 2011/12. Zijn voorbeeld werd enige tijd later gevolgd door jongere broer Alexander. Na een goede uittrap van Jordy van de Corput bezorgde Josiemar van de Werp de bal bij Raoul Pluimert. Diens pass was goed, Alex van Dommelen omzeilde de Papendrechtse buitenspelval en ging alleen door richting keeper Karsten van de Velde. Met een beheerst schot liet hij de Ambachter in het Papendrechtse doel kansloos.
 
Het was voor Van de Velde, jaren actief bij buurman IFC, toch al geen fijne avond. De defensie van Papendrecht liet, onder druk van ASWH, regelmatig steken vallen. Het leverde ASWH nog een aantal treffers op. Tegen het half uur kreeg Van de Velde de bal in zijn strafschopgebied niet onder controle. Hij liet het speeltuig los. Een echte spits is altijd alert op zulke dingen en zo ook Michael van Dommelen. Hij pikte de bal op, omspeelde Van de Velde en schoot de 0-3 tegen de touwen. Kort voor rust mocht hij nogmaals juichen. Alex van Dommelen kwam in balbezit na slecht uitverdedigen van Papendrecht, speelde Ebu Öztürk aan en die zag op zijn beurt Michael van Dommelen vrij staan. De oudste van de broers haalde uit en het was 0-4.
 
Nauwelijks een minuutje later bracht goed doorgaan van de ASWH-voorhoede de Papendrechtse afweer opnieuw in problemen. Nu was het Josiemar van de Werp die de bal in bezit kreeg, voor de goal bracht en zag hoe Ebu Öztürk opnieuw Michael van Dommelen in stelling bracht. De spits van ASWH kapte zich vrij en werd van achteren gevloerd. Strafschop, oordeelde scheidsrechter Bezemer terecht. Alexander van Dommelen klaarde de klus vanaf elf meter en bepaalde de ruststand op 0-5. ASWH kon tevreden gaan rusten na een eerste helft met diverse goede aanvallen, een nog dubieus afgekeurde goal van Michael van Dommelen en een bekeken poging van Marco de Borst, die zeker niet onvermeld mag blijven. Mark Bevaart was overigens na iets meer dan een half uur uit voorzorg vervangen door Mitchell van Esveld.
 
In de tweede helft verschenen bij ASWH Mels van Driel, Sonny Schouten, Elvis Versluis en Ronald Ouwens binnen de lijnen. Het duurde even voor ASWH de swing van voor rust te pakken had. Dit gaf Papendrecht zelfs de gelegenheid de eer te redden. Balverlies van Elvis Versluis op het middenveld leverde een uitbraak op, waarbij Elwin Spoel aan de aandacht van de ASWH-defensie ontsnapte en de 1-5 achter Jordy van de Corput, die een zeer rustige avond beleefde, te schieten. Twee minuten later bracht ASWH de marge weer op vijf. Mitchell van Esveld werd aan de rechterkant vrijgespeeld, zette in twee instanties voor en de achttienjarige spits Ronald Ouwens tikte binnen: 1-6.
 
Het laatste hoogtepunt volgde een kwartier voor tijd. Alexander van Dommelen ontving de bal aan de linkerkant, speelde deze door op de aanstormende Ferry van Lare en diens prima voorzet werd door Ronald Ouwens bij de tweede paal in het doel gewerkt. Een aanval uit het boekje. Daarna kwamen Bas van Stokkom, Raoul Pluimert en Ebu Öztürk weer terug in de ploeg en ging ASWH nog op zoek naar meer. Dat had gekund, want er werd nog een treffer afgekeurd en Elvis Versluis miste in de slotminuut een enorme kans, na goed voorbereidend werk van Josiemar van de Werp. Hoe dan ook, over een uitslag als deze mag ASWH tevreden zijn. Het spel was bij vlagen prima en biedt absoluut perspectief voor de toekomst.
 
Vrijdag vertrekt de selectie, 23 man sterk, naar Doorwerth voor een trainingskamp van drie dagen. Zaterdag oefent ASWH in Doorwerth tegen zondagtopklasser Quick '20, een ploeg die ongetwijfeld meer tegenstand zal bieden dan gisteren het geval was, en dus ook weer meer inzicht zal verschaffen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.