ASWH speelt gelijk tegen Quick ‘20

07 augustus 2011 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen zaterdag 7 augustus speelde ASWH tijdens het trainingskamp in Doorwerth een oefenduel tegen Quick '20. Deze zondagtopklasser uit Oldenzaal was eveneens op trainingskamp. Het duel duurde liefst 105 minuten. Na overleg tussen beide trainers werd besloten drie helften te spelen. Eerst gewoon 45 minuten, daarna twee keer een half uur. Omdat beide teams de nodige spelers bij zich hadden, zou iedereen voldoende speeltijd krijgen.

In het broeierig warme Doorwerth bleek ASWH de betere ploeg. Zeker in het eerste half uur kwam Quick '20 maar moeilijk onder de Ambachtse druk uit en legde ASWH prima combinaties op de mat. Echt doelrijpe kansen kwam er nog niet, maar duidelijk was dat de Topklasser veel moeite kende met het team van Ron Timmers.

In de slotfase van de eerste helft kwam ASWH verdiend op voorsprong. Ronald Ouwens werd net buiten het strafschopgebied gevloerd en de toegekende vrije trap werd door Ferry van Lare prima in de hoek geschoten. De ruststand werd echter toch op 1-1 bepaald. Na een hoekschop was de dekking bij ASWH niet optimaal afgestemd en kon een Oldenzaler ongehinderd de gelijkmaker in het doel koppen.
Er werd vervolgens aan beide kanten veel gewisseld. Het spelbeeld veranderde niet echt. ASWH was beter en kwam terecht weer op voorsprong. Alexander van Dommelen stuurde de ingevallen Elvis Versluis weg en die schoof de bal keurig in de verre hoek. Toch zou Quick '20 wederom op gelijke hoogte komen. Nadat de ASWH-defensie de bal niet goed verwerkte, werd van afstand de 2-2 achter Jordy van de Corput geschoten.

Het inmiddels piepjonge ASWH kreeg middels Elvis Versluis nog kansen op de winst, maar onder andere de paal stond in de weg. Desondanks hield de ploeg een positief gevoel over aan dit oefenduel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.