ASWH klaar voor een nieuw seizoen

15 augustus 2011

HENDRIK IDO AMBACHT - Nu de schoolvakanties voorbij zijn staat ook de 1000 leden tellende voetbalvereniging ASWH weer in de startblokken om aan de slag te gaan. Buiten het gezichtsveld van de buitenwereld zijn al een aantal vrijwilligers weken achterheen in touw geweest met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Het begon in mei al met het inschrijven van de 11- en 7-tallen voor de competitie bij de KNVB, spelersgroepen te formeren, trainingsschema’s maken, zorgen dat elke voetballer vanaf de D-pupillen een spelerspas heeft, reclameborden vervangen, contributies innen etc etc. Dit vraagt veel van de vrijwilligers die ook ingezet worden voor trainingen, kantinediensten, als teambegeleider en voor onderhoud van de gebouwen. Het is teveel om op te noemen hoe een club als ASWH met kennis van zaken geleid moet worden.
Voor al deze werkzaam heden zijn bij ASWH ca 150 vrijwilligers actief. Niet genoeg overigens, vooral voor kantinediensten, veiligheid bij thuiswedstrijden (stewards) zijn er nog een aantal vacatures. Liefhebbers van de voetbalsport of degene die iets willen betekenen voor de vereniging kunnen zich aanmelden via het e-mailadres bestuur@aswh.nl.

Het nieuwe seizoen gaat ASWH in met 10 seniorenteams en 35 jeugdteams. Daarnaast zijn er nog de Old Stars, spelers van 35 jaar en ouder, die op dinsdagavond voor hun plezier een partijtje 7 tegen 7 spelen in een heuse interne competitie. Mannen tussen 35 en 60 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden bij het wedstrijdsecretariaat. Het e-mailadres is: wedstrijdsecretariaatsenioren@aswh.nl
De voetbalschool van ASWH maakt furore. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden en krijgen voetballes van gekwalificeerde trainers. De voetbalopleiding wordt gecoördineerd door het hoofd opleidingen die in dienst is van de vereniging. De voetbalschool beschikt over perfecte faciliteiten zoals het geweldige kunstgrasveld.  Behalve voetballen organiseert een activiteitencommissie ook andere activiteiten zoals toernooien voor de “kleintjes”, er wordt geregeld dat Sint en Piet langs komen, kamperen tijdens het familieweekeinde en nog veel meer.

Ook het prestatievoetbal staat bij ASWH op hoog niveau. Het 1e elftal landskampioen in 2005, het 2e elftal dit jaar landskampioen spreekt landelijk tot de verbeelding en de naam ASWH staat door deze successen op de landelijke kaart. Ook de selectiejeugd timmert aan de weg met als vlaggendrager het B1-elftal dat uitkomt in de landelijke 2e divisie.

Het bestuur en de commissies doen er alles aan om het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken en het publiek te laten genieten van leuk voetbal waarbij het 1e elftal het uithangbord is van de club.
Het komende seizoen zal weer bol staan van spannende wedstrijden Er wordt veel gevraagd van de vrijwilligers om dat alles in goede banen te leiden. Nogmaals, mensen die  hieraan ook als vrijwilliger een steentje bij willen dragen steunen ASWH, een club met grote maatschappelijke betekenis voor de Ambachtse gemeenschap.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.