ASWH wint oefenwedstrijd van DESK

15 augustus 2011
ASWH wint oefenwedstrijd van DESK

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek gespeeld. Op sportpark Schildman, versloegen de Ambachters zondaghoofdklasser DESK. De bezoekers uit Kaatsheuvel stonden bij rust nog met 0-1 voor, maar in een prima tweede helft stelde het elftal van de jarige trainer Ron Timmers orde op zaken. ASWH won verdiend met 3-1.

In de eerste helft, die grotendeels in de stromende regen werd afgewerkt, had ASWH al een overwicht. Diverse keren legde de thuisploeg goede aanvallen op de mat. Doelpunten leverde dit echter niet op, waarvoor ASWH kort voor rust de rekening kreeg gepresenteerd. Bij een uitbraak over de linkerkant kwam Yassine Asrih in balbezit. De spits van DESK, die tot vorig seizoen altijd als centrale verdediger speelde, maakte het heel beheerst af met een stiftballetje in de hoek. ASWH diende dus met een achterstand te gaan rusten. Overigens maakte Mark Bevaart dit niet meer mee. De nieuwe centrale verdediger was bij een luchtduel ongelukkig in botsing gekomen met een tegenstander en moest met een flinke bult en een gapende wond richting ziekenhuis. Gelukkig kon Mark later op de middag gewoon weer van de partij zijn tijdens de spelerspresentatie aan de supporters.

Met Jordy van de Corput in het doel en Raoul Pluimert en Ricardo Danning als invallers begon ASWH aan de tweede helft. Al snel was de gelijkmaker een feit. Bij het uitverdedigen kreeg een speler van DESK de bal tegen zich aan. Michael van Dommelen was alert en stuurde direct broer Alexander weg. Die werkte met zijn linkerbeen de bal achter de doelman en bracht beide teams op gelijke hoogte. Het was het begin van een tweede helft waarin ASWH prima voetbal speelde en DESK eigenlijk voortdurend onder druk zette.
Twintig minuten voor tijd speelde invaller Max Bronswijk de bal in op Mels van Driel. Van Driel rukte op met de bal aan de voet en bezorgde het speeltuig bij Michael van Dommelen. Die nam goed aan en drukte ongenadig hard af. De bal sloeg binnen als een granaat en zo stond ASWH verdiend op voorsprong.

Tien minuten later leek de Ambachtse zege echter toch in gevaar te komen. Paul Scheurwater werd verrast door een diepe bal, waarna zijn tegenstander de bal langs de Ambachter wilde spelen. Scheurwater maakte hands en de scheidsrechter legde de bal uiteraard op de stip. Jordy van de Corput keerde de strafschop echter bekwaam, waarna Ferry van Lare verhinderde dat een andere DESK-speler de rebound kon inschieten. Volgens de scheidsrechter deed ASWH's aanvoerder dit op onreglementaire wijze en opnieuw wees hij naar de stip. Twee strafschoppen binnen een minuut dus. Voor Jordy van de Corput was het geen probleem, want op sublieme wijze hield hij ook de tweede penalty uit het doel.

Na zo'n scenario was het wachten op de kers op de taart voor ASWH. Die kwam er zes minuten voor het eindsignaal. Jordy van de Corput trapte op prachtige wijze uit, waarna Michael van Dommelen met een weergaloze aanname langs zijn tegenstander snelde, hard voorzette en invaller Ronald Ouwens de 3-1 tegen de touwen schoot. Een aanval die de natgeregende ASWH-aanhang warm maakte van enthousiasme. Uiteraard kwam dit fraaie staaltje ook naar voren bij de geslaagde spelerspresentatie in de kantine na afloop van dit duel.
ASWH won dus verdiend met 3-1 van de zondaghoofdklasser.

Komende zaterdag bindt ASWH de strijd aan met Nieuwerkerk voor de 1e ronde van de KNVB districtsbeker. De wedstrijd wordt gespeeld in Nieuwerkerk en begint om 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.