ASWH wint eerste poulewedstrijd

21 augustus 2011 door Ad van Herk
ASWH wint eerste poulewedstrijd

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag de eerste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker winnend afgesloten. De Ambachters waren te gast bij de ambitieuze zondagamateurclub Nieuwerkerk, dat vorig jaar kampioen werd en promoveerde naar de eerste klasse.

Er werd om 17.00 afgetrapt op het Nieuwerkerkse kunstgrasveld. Na een aftastende beginfase greep ASWH snel het initiatief. Dit leverde na een kwartier spelen de eerste grote kans op. Een goed getrapte corner van Marco de Borst werd door Paul Scheurwater op doel gekopt, maar via de onderkant van de lat kwam de bal weer terug in het veld. Een minuutje later was Ebu Öztürk na een dieptepass van achteruit eerder bij de bal dan de uitkomende doelman Sander Hoffmann. De spits van ASWH liftte de bal over en langs de keeper, maar zijn inzet stuitte net naast de verkeerde kant van de paal.

Het gaf wel aan dat ASWH in die fase de baas was op het veld en dat treffers niet uit konden blijven. Het was dan ook niet verrassend dat het in de achttiende minuut 0-1 werd. Josiemar van de Werp (foto) was alert na een te korte terugspeelbal, passeerde de uitkomende Hoffmann en schoof de bal binnen. Een minuut later verdubbelde ASWH de voorsprong al. Ebu Öztürk veroverde op de rechterflank de bal, rukte op en gaf een prachtige voorzet, die door Michael van Dommelen prima werd afgerond.

ASWH zat dus op rozen en kreeg zelfs kansen op meer. Zo ontfutselde Ebu Öztürk de bal van doelman Hoffmann, maar die kon de inzet van Michael van Dommelen en de rebound van Paul Scheurwater nog keren. De keeper van Nieuwerkerk hield zijn ploeg later nogmaals in de race. Alexander van Dommelen legde aan voor een vrije trap en liet een kanonskogel los, die op de kruising afstevende. Hoffmann bokste de bal echter nog omhoog, waardoor ASWH met een 0-2 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft kon ASWH het goede spel uit de eerste helft niet meer evenaren. De hoogtepunten waren lange tijd op de vingers van één hand te tellen. Zo krulde Ferry van Lare de bal uit een vrije trap op de kruising. Na een uur noteerde ook Nieuwerkerk de eerste en vrijwel enige kans van de wedstrijd. De aanvaller met de schitterende naam Apner Vieira Mendes Teixeira mikte uit de draai voorlangs.
Toch viel er voor de toeschouwers weinig meer te genieten. Positief was wel dat ASWH defensief geen moment in de problemen kwam. In de slotfase had ASWH nog wel enkele goede kansen om de score op te vijzelen. Na een snelle aanval via Marco de Borst en Michael van Dommelen liet Ferry van Lare een schot los, dat door Hoffmann wederom goed werd gekeerd. De beste man van de thuisploeg had ook nog een antwoord paraat op doelpogingen van de invallers Ricardo Danning en Nilton Tavares Ramos. Ook Mitchell van Esveld viel in en speelde zijn vijftigste officiële duel in het shirt van ASWH 1. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Hilst stond er dus nog steeds 0-2 op het scorebord.

A.s. zaterdag staat opnieuw een bekerwedstrijd op het programma. Om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen Heinenoord.
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.