ASWH wint moeizaam tweede competitieduel

12 september 2011 door Ad van Herk
ASWH wint moeizaam tweede competitieduel

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op zaterdag 10 september op het eigen sportpark Schildman ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. In Hendrik-Ido-Ambacht was de formatie van trainer Ron Timmers met 5-2 te sterk voor promovendus Achilles Veen.
Op het snikhete sportpark Schildman kende ASWH een goede start. De ploeg leek van plan om al snel een beslissing te forceren. Ferry van Lare kopte na een hoekschop van Mels van Driel over en een poging van Alexander van Dommelen kon door Achilles Veen-goalie Ferdi Kwetters maar net tot corner worden verwerkt. Het vertelde iets over de Ambachtse intenties.

De snelle treffer die werd gezocht volgde dan ook al in de achtste minuut. Marco de Borst zette vanaf de linkerflank voor en aanvoerder Ferry van Lare kopte binnen: 1-0.
Na iets meer dan een half uur verdubbelde ASWH de leiding. Ferry van Lare verdedigde prima en speelde de bal diep richting Ebu Öztürk. De spits nam de bal goed aan en begon aan een prima run, waarbij hij enkele verdedigers van de bezoekers te snel en te slim af was. De Dordtenaar ging door richting Kwetters en passeerde de doelman met een subtiel tikje met de linkervoet: 2-0. Het had voor ASWH nog mooier kunnen worden toen Michael van Dommelen na een uitstekende pass van Marco de Borst door kon gaan, zijn tegenstander uitkapte, maar naast schoot.

ASWH begon vervolgens aan de tweede helft met Bas van Stokkom in de ploeg. De jarige Brabander verving Paul Scheurwater. De jacht naar de beslissende treffer werd vlot ingezet. Een vrije trap van Mels van Driel werd slecht verwerkt, waarna Michael van Dommelen uithaalde. Keeper Kwetters redde echter goed. Ook Alexander van Dommelen kreeg een kans, toen Josiemar van de Werp hem na een goede individuele actie aanspeelde. De nummer tien van ASWH mikte echter naast.

De bezoekers gaven zich echter ook nog niet gewonnen. Omdat ASWH na rust, op enkele sterke aanvallen na, minder speelde dan in de eerste helft, kreeg Achilles Veen ook de gelegenheid om op een stunt te blijven hopen. Die hoop werd alleen maar aangewakkerd toen het kort na het uur 2-1 werd. Na een hoekschop kon Jordy van de Corput een ingeschoten bal niet klem krijgen, waarna Roel van Delft de rebound benutte. Even later had de marge weer op twee kunnen komen. Een vrije trap van Mels van Driel belandde bij Bas van Stokkom, maar net als vorige week in Hoek had de verdediger weinig geluk bij de afronding. Kwetters kon zijn inzet stuiten.

Achilles Veen bleef ook gevaarlijk en kwam een kwartier voor tijd zelfs op gelijke hoogte. Jordy van de Corput wilde een bal wegtrappen en raakte daarbij Mark Bevaart op de rug. De terugstuitende bal kwam precies in de voeten bij spits Roel van Delft. Alleen voor Van de Corput maakte hij geen fout en zo gaf ASWH de zeker lijkende winst ineens uit handen. Het was het signaal voor de Ambachters om de loomheid van zich af te schudden en een eindsprint in te zetten. Elvis Versluis was de eerste die de 3-2 zocht, maar hij schoot over. Daarna was Michael van Dommelen er dicht in de buurt. Op aangeven van Marco de Borst kopte hij in, maar doelman Kwetters kreeg hulp op de doellijn, waar verdediger Mark Veth de bal uit de goal hield. Acht minuten voor tijd was het dan alsnog raak. Ebu Öztürk werd in het strafschopgebied aangespeeld en vond Marco de Borst. Diens voorzet eindigde, nadat Ferry van Lare een overstap had gedaan, voor de voeten van Alexander van Dommelen. De spelmaker haalde uit en schoot de 3-2 tegen het net.

In de slotfase liep ASWH vervolgens uit naar een ruime overwinning. Na een snelle pass van Elvis Versluis op Michael van Dommelen wist verdediger Nigel Branderhorst van de bezoekers niets anders meer te verzinnen dan aan de spits van ASWH hangen. Van Dommelen ging onderuit en scheidsrechter Elissen legde resoluut de bal op de stip. Mels van Driel belastte zich met dit karweitje en hij schoot onberispelijk binnen. Van Driel verzorgde ook het slotstuk. Michael van Dommelen ging er vandoor aan de linkerkant en zag dat Van Driel mee was gelopen. Hij zette prima voor en Van Driel rondde beheerst af. Door deze zege blijft ASWH gedeeld koploper.

Foto: Alexander van Dommelen gaat door de knieën voor twee Achilles Veen verdedigers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.