ASWH loopt eerste puntverlies op in Nieuw-Lekkerland

18 september 2011 door Ad van Herk
ASWH loopt eerste puntverlies op in Nieuw-Lekkerland

HENDRIK IDO AMBACHT - Vanaf de aftrap was al duidelijk wat voor wedstrijd het zou worden. Nieuw-Lekkerland, dat nog nul punten had, legde het initiatief volledig bij ASWH. De thuisploeg plooide ver terug en had met de snelle Jay Luciano slechts één eenzame frontsoldaat in de gelederen. Nieuw-Lekkerland speculeerde volledig op de counter. Die behoudende tactiek bleek al snel lonend. Na een uitbraak over de flank wist Jordy van de Corput met een goede redding te verhinderen dat er gescoord zou worden, maar de bal stuitte terug richting de meegesprinte linksback Robert Trovato. Die krulde de bal in de hoek en zette Nieuw-Lekkerland op voorsprong.

ASWH kwam vervolgens twee keer erg goed weg toen de snelle Luciano, wederom via razendsnelle counters, tot twee keer toe richting Jordy van de Corput kon. Eerst mikte hij echter op de buitenkant van de paal en daarna schoot hij, na Van de Corput al omspeeld te hebben, naast. ASWH, dat ongeveer tachtig procent van het balbezit had, was dus gewaarschuwd. De ploeg herpakte zich na de moeizame start en kreeg meer grip op de opponent. Het leverde ook een eerste goede kans op de gelijkmaker op, toen Michael van Dommelen na een door Mels van Driel snel genomen vrije trap de bal bij Ferry van Lare bezorgde. ASWH's aanvoerder mikte op doel, maar vond doelman Edward de Groot (ex-ASWH) op zijn weg.

Acht minuten voor rust was het dan wel raak. Na een afgeslagen aanval werd de bal door Mels van Driel nog eens ingebracht. Het speeltuig kwam voor de voeten van de jarige Michael van Dommelen, die met een knappe volley van buiten het strafschopgebied de gelijkmaker op de borden zette. Zijn prima inzet ging namelijk via de binnenkant van de paal binnen. Daarop toonde Van Dommelen trots zijn ondershirt met de mededeling dat hij vader wordt.

ASWH ging door. Na een snelle uittrap van Jordy van de Corput bediende Alexander van Dommelen Ebu Öztürk, maar de spits schoot naast. Kort daarop de mooiste aanval van de wedstrijd. Ferry van Lare speelde Michael van Dommelen aan, die ineens breed legde op Ricardo Danning. Met zijn zwakke rechterbeen dwong Danning doelman De Groot tot een ultieme redding. In de slotfase van de eerste helft mocht ASWH nog een hoekschop nemen. Deze werd afgeslagen, maar door Marco de Borst via Josiemar van de Werp weer bij Mels van Driel bezorgd. Diens afgemeten voorzet werd door de bij de tweede paal volledig vrijstaande Ferry van Lare keurig in het doel gekopt, zodat ASWH met een 1-2 voorsprong mocht rusten.

Na rust verscheen Mitchell van Esveld op de rechtsbackpositie in plaats van Raoul Pluimert. Het lag voor de hand dat ASWH zou doordrukken op zoek naar de beslissing. Behoudens een tweetal goede aanvallen, waarbij eerst Mark Bevaart een inzet gestopt zag en daarna een kopbal van Josiemar van de Werp na een hoekschop werd overgetikt, hanteerde ASWH echter een te laag tempo om de nog altijd massaal inzakkende opponent kapot te spelen. Omdat Nieuw-Lekkerland alleen maar gokte op een counter en totaal geen initiatief ontplooide om de gelijkmaker te scoren, was de tweede helft lange tijd vrij saai. ASWH speelde de bal wat rond, Nieuw-Lekkerland wachtte af. Dit consolideren betekende wel een risico, want er kan altijd nog een bal goed vallen.

Dat gebeurde vervolgens acht minuten voor tijd. Ineens kon Jay Luciano doorlopen en Jordy van de Corput passeren in een toch vrij vol strafschopgebied. De spits mikte op de paal, maar de rebound was een prooi voor de wederom attent meegesprinte linksback Robert Trovato. Zo stond het 2-2 en kreeg ASWH een dure rekening gepresenteerd voor het spel in de tweede helft.

Met Nilton Tavares Ramos voor de moegestreden Ebu Öztürk hoopte Timmers het tij nog te keren. ASWH was inderdaad wakker geschud en perste er nog iets van een slotoffensief uit, maar het leverde geen doelpunten meer op.

Foto omschrijving: ASWH ‘er Michael van Dommelen wordt op zijn huid gezeten door een Nieuw-Lekkerland verdediger
Foto: Dik Schumacher

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.