IFC verliest geflatteerd van Brabantia

19 september 2011
IFC verliest geflatteerd van Brabantia

HENDRIK IDO AMBACHT - Zondag 18 september ging de reis naar Eindhoven, waar de derde competitiewedstrijd van IFC tegen Brabantia op het programma stond.

 
Het ten opzichte van vorige seizoen sterk gewijzigd IFC is niet slecht aan de competitie begonnen. Na een ietwat gelukkig gelijkspel in en tegen Goes (3-3) werd vorige week thuis verdiend met 6-3 gewonnen van Rood Wit Veldhoven en dat leverde 4 punten op met een doelsaldo van 9 voor en 6 tegen. Met in 2 wedstrijden 9 doelpunten maken is uiteraard niets mis, maar de 6 tegendoelpunten geven aan dat er in defensief opzicht nog het nodige te verbeteren valt. Misschien ligt hier de oorzaak van het spel dat IFC de eerste helft tegen Brabantia op de grasmat legde. De lange bal met het risico op balverlies werd uitgebannen en via verzorgd positiespel en met het nodige geduld in de opbouw werd geprobeerd een gaatje in de compacte Brabantie-verdediging te vinden. Helaas in een te laag tempo, waardoor de kansen de eerste helft beperkt bleven en het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde, vooral omdat ook Brabantia een soortgelijke speelwijze hanteerde.
 
Rond het half uur ging het toch mis voor IFC en het bleek achteraf bepalend voor het verdere wedstrijdverloop. Na een dekkingsfout op links in de IFC-verdediging kreeg een Brabantia speler vrije doortocht naar de achterlijn en de voorzet werd door Marc ter Haar simpele achter Jim van Leer geschoten. Het was de enige kans die Brabantia voor rust kreeg, maar wel voldoende voor een 1-0 ruststand.
 
Na de thee een volledig ander IFC. Ineens was er wel de scherpte in de duels, werd het tempo flink opgevoerd en straalde de ploeg uit zich niet bij verlies te willen neerleggen. Brabantia werd volledig vastgezet en kwam gedurende 20 minuten nauwelijks uit het eigen strafschopgebied. IFC speelde in die fase uitstekend voetbal, heerste op het middenveld en zocht de ruimte op de enig plek waar die te vinden was: over de vleugels. Het resulteerde in liefst drie grote kansen, maar met het kunst en vliegwerk en de nodige mazzel kon de Brabantia goalie de ballen uit zijn doel houden. De in die fase meer dan verdiende gelijkmaker bleef helaas uit en naarmate de wedstrijd vorderde moest IFC achterin grotere risico’s gaan nemen en kon Brabantia zich meer onder de druk uit voetballen. Rond de 35ste minuut viel de beslissing: bij een hoekschop van Brabantia werd Ethmond Henriquez volledig vrij gelaten en kon vanaf twee meter afstand van het doel de bal simpel met zijn hoofd tegen de touwen werken. Met de 2-0 was de wedstrijd wel gespeeld en dat dezelfde speler uit een vlot lopende counter nog de 3-0 mocht maken was leuk voor de thuisploeg, maar deed de verhoudingen in het veld nogal geweld aan.
 
Het gevoel dat blijft hangen na deze wedstrijd is dat IFC meer uit deze wedstrijd had moeten halen. Straal vanaf het begin uit dat je de wedstrijd wilt winnen en niet pas als je op achterstand komt. Kwaliteit is in meer dan voldoende mate aanwezig, maar in de lastige 1e klasse krijg je weinig cadeau en moet je vanaf de 1e minuut scherp zijn. En met name op dat gebied heeft IFC het een beetje laten liggen.
 
Volgende week de thuiswedstrijd tegen PSV en dat is een mooie mogelijkheid om het een en ander recht te zetten.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.