Ingezonden brief: "Alternatieve locaties voor Petrakerk"

04 januari 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Ingezonden brief door Mr. W.A.J. Prins:

"Gelet op de maatschappelijke onrust die er bestaat met betrekking tot de beoogde locatie van de Petrakerk aan de Margrietstaat zijn er,  op verzoek van het College van B&W,  dezerzijds vier alternatieven aangedragen. Aangezien deze alternatieven wisselend voordelen hebben voor wat betreft de grootte van het terrein, bereikbaarheid voor hulpdiensten, financiële aspecten of bijdragen aan het beperken van de verkeersoverlast in het centrum past het in de goede voornemens van het College en het bestuur van de Petrakerk hier serieus naar te kijken. Immers, doorgaan met de keuze van het veel te kleine perceel  aan de Margrietstaat is uiterst onverstandig met name vanwege de vele  argumenten die bewoners inmiddels hebben aangedragen.

De alternatieven zijn, overigens niet in volgorde van belangrijkheid, de volgende.

Alternatief 1
Bestem de huidige locatie van de Petrakerk, middels architectonische/bouwkundige  aanpassingen voor de erediensten en gebruik het terrein aan de Margrietstaat voor nieuwbouw ten behoeve van o.a. catechisatie en andere kleinschalige activiteiten ten behoeve van de kerk. In de huidige Petrakerk kunnen thans met enige moeite 2000 personen worden gehuisvest. Middels verbouwing van de huidige vergaderruimten kunnen extra zitplaatsen gecreëerd worden. In een tijd van crisis zijn de financiële voordelen enorm!

Alternatief 2
Nu de regionale zorginstelling Yulius onderzoek uitvoert naar de geschiktheid van haar hoofdvestiging aan de Zuidwende dient co-locatie van de nieuwe kerk met Yulius  op dit, meerdere hectaren omvattende,  terrein te worden bezien. Tot vrij recent was de locatie Zuidwende voor de Petrakerk de optimale locatie. Het blijft de vraag of het College reeds wist van de wensen van Yulius voor huisvesting aan de Zuidwende op het moment dat de  Petrakerk, met slecht onderbouwde argumenten, als enige optie de Margrietstaat werd gelaten.

Alternatief 3
Het Stolkterrein aan de Veersedijk/De Schenkel in de wijk Oostendam. Dit terrein van circa 14000 m² biedt een prachtige, ruime,  locatie, goede bereikbaarheid en zal bijdragen aan een verkeersluw centrum. Bovendien zal de Petrakerk als baken zichtbaar zijn in de wijde omgeving!

Alternatief 4
Het Citadel/Genieterrein gelegen aan het Noordeinde. Dit terrein is zeer groot, heeft een goede bereikbaarheid en draagt bij aan een verkeersluw centrum. "

Mr. W.A.J. Prins
Hendrik-Ido-Ambacht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.