SGP/CU Drechtraad: Actieve afstemming scholing en arbeidsmarkt

09 januari 2012
SGP/CU Drechtraad: Actieve afstemming scholing en arbeidsmarkt

Regio Drechtsteden - Het bedrijfsleven heeft herhaaldelijk gewezen op dreigende tekorten aan geschoold personeel binnen de industriële sectoren en de gezondheidszorg. Daarom is het des te zuurder voor schoolverlaters om aan de kant te moeten staan. De regionale fractie SGP-ChristenUnie pleit voor een actieve afstemming van scholingsaanbod en arbeidsmarktbehoefte: “Op dat punt is een stimulans in de Drechtsteden hoog nodig”.

 
In de Drechtraad van 10 januari komt de regionale begroting 2012 aan de orde. Tijdens die vergadering dient de regiofractie SGP/ChristenUnie een motie in om jaarlijks een Arbeidsmarkt te organiseren, waarbij zowel werkgevers als scholen worden uitgenodigd. Scholieren en werkzoekenden kunnen zich op die manier oriënteren op een (volgende) loopbaan.
 
Achtergrond is dat de komende tijd knelpunten zullen ontstaan tussen de vraag vanuit sommige bedrijfssectoren en het aanbod van adequaat geschoolde arbeidskrachten. Dit terwijl momenteel de werkloosheid in de regio Drechtsteden hoog is, ook onder jongeren. De Drechtsteden moeten de uitdaging aannemen om het bedrijfsleven, opleidingsinstituten, jongeren en ouderen actief met elkaar in verbinding te brengen.

Fractievoorzitter Arjen Hoogerduijn: “Wij vinden dat het Drechtstedenbestuur in samenwerking met scholen, het UWV en werkgeversorganisaties de urgentie van afstemming tussen aanbod en vraag op de arbeidsmarkt moet verhogen. Het is hoog tijd voor een zichtbare impuls en het slaan van bruggen tussen scholieren, studenten en bedrijven”.

Volgens de SGP-ChristenUnie past het voorstel uitstekend in het arbeidsmarktbeleid, zoals omschreven in het regionale meerjarenplan.
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.