Preventieteam ‘De Schoof’ van start

11 januari 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdag 14 januari gaat het preventieteam in winkelcentrum De Schoof van start. Een tijdje geleden riepen we inwoners op om mee te doen aan dit team. Zes mensen hebben zich tot nu toe aangemeld voor het preventieteam. 

Voorafgaand aan het startmoment in het winkelcentrum krijgen de deelnemers een instructie. Hierin worden verschillende onderwerpen besproken. Bijvoorbeeld hoe zij dieven kunnen herkennen, hoe de leden van het preventieteam mensen moeten aanspreken en hoe zij onveilige situaties kunnen herkennen.

Verwachtingen
Wat u van het preventieteam kunt verwachten? Dat ze u informeren over onveilige handelingen. Bijvoorbeeld als u vergeet om uw fiets op slot te zetten, of als uw portemonnee voor het grijpen ligt. Op basis van ervaringen uit andere gemeenten verwachten we de volgende resultaten: 
1. het winkelend publiek maakt het voor eventuele dieven lastiger om te stelen; 
2. potentiële dieven zullen De Schoof eerder mijden.

Veiligheid vergroten
Loco-burgemeester Teunis Stoop is bij het startmoment aanwezig. Teunis Stoop: “Het is belangrijk dat onze inwoners betrokken zijn bij de veiligheid in hun buurt. Ik ben dan ook blij dat er mensen zijn die vrijwillig meedoen aan dit preventieteam, in het belang van bezoekers en de veiligheid van het winkelcentrum!” 

Interesse?
Heeft u ook interesse om mee te doen aan het preventieteam? Dan kunt u zich aanmelden bij Jos Bal van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht via telefoonnummer 14 078 en e-mailadres J.Bal@h-i-ambacht.nl. U kunt zich ook aanmelden bij Frans Kwakernaak, wijkagent centrum via telefoonnummer. 0900-8844.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.