Gemeente herstelt riolen

11 januari 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeente werkt aan een goed functionerend rioolstelsel. Half januari starten de werkzaamheden aan het riool onder de openbare wegen in wijk Krommeweg en een deel van de buurten Dorp en Oostendam. 

De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind mei. Het riool wordt gereinigd en waar nodig hersteld. 

Kous 
Het herstellen gebeurt merendeels via zogenaamde deelrenovaties Die worden uitgevoerd met een met kunsthars geïmpregneerde kous, die na plaatsing door warmte uithardt. Het riool wordt zo ter plaatse hersteld en kan dan weer jaren mee. Voordeel van deze methode is dat de weg niet opengebroken wordt, de renovatie gebeurt immers van binnenuit. Slechts enkele keren kan ter plaatse besloten worden om het straatwerk alsnog open te breken. 

Noodzakelijk 
De werkzaamheden betreffen noodzakelijk onderhoud, waarbij enige overlast onvermijdelijk is. Het werk wordt uitgevoerd met grote (vracht)wagens. Omdat deze op de openbare weg staan, is verkeershinder onvermijdelijk. Wij vragen om uw begrip en medewerking zodat de werkzaamheden op een goede en vlotte manier uitgevoerd kunnen worden. 

Informatie 
De bewoners van de betrokken straten worden door middel van een duidelijk kaartensysteem geïnformeerd over de planning van de werkzaamheden aan het riool in hun straat. Deze kaarten worden door het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert, vooraf, tijdens en na afloop verspreid. Ook krijgen de bewoners informatie over welke maatregelen zij kunnen nemen om overlast in huis tijdens de werkzaamheden tegen te gaan. De werkzaamheden duren in de regel hoogstens een dag tot enkele dagen per locatie. 

Contact 
Wegens eventuele onvoorziene omstandigheden kan geen garantie afgeven worden voor de exacte duur van de werkzaamheden. Op de kaarten die de bewoners er informatie ontvangen, staat aangegeven met wie zij contact op kunnen nemen wanneer er vragen zijn. Ook staat het bewoners vrij de voorman aan te spreken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.