Rolstoel voor beweeggroep Anders Bewegen

13 januari 2012
Rolstoel voor beweeggroep Anders Bewegen

HENDRIK IDO AMBACHT - De beweeggroep van Anders Bewegen kreeg afgelopen vrijdag 13 januari een rolstoel in bruikleen van Vegro Verpleegartikelen en daarmee was vrijdag de dertiende bepaald geen ongeluksdag. 

Deze beweeggroep sport op aangepast niveau onder begeleiding van professionele fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Ambacht aan de Avelingen in Hendrik-Ido-Ambacht. Sinds september vorig jaar is het voor iedereen met een chronische neurologische aandoening mogelijk om mee te doen met Anders Bewegen. Iedereen bij wie dit soort aandoeningen is geïndiceerd door een arts krijgt deze beweegactiviteit bovendien vaak vergoed door de zorgverzekeraar.

Behalve dat het goed is voor de gezondheid om op aangepast niveau te bewegen, is ook het lotgenotencontact belangrijk. Daarom is er in de ruimte van de praktijk ook een koffiecorner om na afloop nog even gezellig na te praten. Menno Bol en Friso Paulussen, eigenaren van Fysiotherapie Ambacht, zijn blij met de schenking van Vegro Verpleegartikelen: “Vorig jaar kregen we de MOTOmed (een aangedreven hometrainer te gebruiken vanuit een rolstoel) gefinancierd via de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en dat bood al veel meer mogelijkheden voor deze groep mensen om in beweging te blijven. Maar de MOTOmed is het beste te gebruiken vanuit een handbewogen rolstoel en daarom is het handig om die standaard in de praktijk te hebben staan. Deelnemers die dan in een elektrische rolstoel naar de praktijk komen, kunnen dan overstappen in deze rolstoel en dat is weer drempelverlagend.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.