Politie waarschuwt inwoners voor woningbraak

16 januari 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De politie in Hendrik-Ido-Ambacht roept de bewoners in deze plaats alert te zijn op situaties waarbij woninginbrekers hun slag kunnen slaan. Op donderdagavond 12 januari bezochten twee agenten met vier bewoners van het bewonersplatform de wijk Krommeweg om uit te kijken naar situaties die het woninginbrekers wel heel erg makkelijk maken. Lang hoefden zij niet te zoeken. Binnen een uur werden in de brievenbussen van 60 woningen folders gestopt met daarin tips ter voorkoming van woninginbraak. Niet voor niets, want in en rond deze woningen was het nodige mis: er stonden tuindeuren en garage/schuurdeuren open, gestelde fietsen stonden niet op slot, er brandde geen verlichting in de woning en/of tuin, alle gordijnen waren dicht of er stond een ladder in de tuin. Al deze zaken vormen geen garantie dat een woninginbreker zijn slag zal slaan, maar maken de kans erop wel veel groter. Deze actie wordt binnenkort ook in een andere wijk herhaald.

De politie vraagt niet alleen aandacht voor het voorkomen van woninginbraken, maar ook voor het melden van verdachte situaties. Dat dat zijn vruchten afwerpt blijkt uit de aanhouding van twee fietsendieven op in de nacht van 12 op 13 april. Een getuige hoorde in deze nacht verdachte geluiden en zag vervolgens twee mannen in een tuin. De getuige aarzelde niet en belde 112. De mannen werden in de buurt aangetroffen. Ze hadden een fiets bij zich waar ze geen aannemelijke verklaring voor hadden en werden aangehouden.

De politie hoopt dat inwoners het voorbeeld van deze getuige zullen volgen en bij verdachte situaties 112 zullen bellen. Voorbeelden van verdachte situaties zijn: personen die ongezonde belangstelling tonen voor woningen, garages en of auto’s, het geluid van brekend glas of andersoortige ‘inbreekgeluiden’, iemand de die aan de deur aanbelt met een smoes. In al deze gevallen geldt: de politie constateert achteraf liever dat het loos alarm was, dan dat ze niet gebeld wordt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.