ASWH stijgt na overwinning op Hoek

23 januari 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH boekte op zaterdag 21 januari, in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, een belangrijke overwinning op het Zeeuwse Hoek. Op sportpark Schildman, waar ondanks de regen van de afgelopen week gewoon op het hoofdveld werd gespeeld, won het elftal van trainer Ron Timmers met 3-0. De zege kwam met het nodige geduld tot stand, omdat de bezoekers met een zeer defensieve tactiek aan de wedstrijd begonnen. ASWH liet zich echter niet van de wijs brengen en pakte drie belangrijke punten tegen een concurrent in de strijd om de tweede periodetitel.

ASWH begon de wedstrijd met de vertrouwde elf namen, die in de laatste weken van 2011 begonnen aan een opmars op de ranglijst. Ook Paul Scheurwater, die de laatste weken last had van een blessure, kon gewoon starten. Al vlot bleek dat Hoek niet naar Hendrik-Ido-Ambacht was gekomen om er een leuke wedstrijd van te maken. De ploeg zakte ver in en het kwam voor rust geregeld voor dat slechts de nieuwe spits Rachid Khali zich op de helft van ASWH bevond. Moet wel gezegd dat Hoek er bij de spaarzame tegenstoten wel geregeld met meerdere spelers uit kwam. Het eerste gevaarlijke moment was dan ook voor Hoek, toen Jari Vyaene een schot loste dat eindigde op de vuisten van Jordy van de Corput.

Kort daarna een mooie combinatie tussen de broers Van Dommelen, waarbij het eindstation Josiemar van de Werp helaas net niet werd bereikt. Aan de overzijde moest Mels van Driel een gevaarlijke uitbraak van Hoek in de kiem smoren. ASWH was het meest in balbezit en had een overwicht, maar Hoek bewees waarom het de minst gepasseerde defensie van de afdeling heeft. De Zeeuwen gaven weinig echte kansen weg aan ASWH, dat Alexander van Dommelen nog eens naast zag schieten. Ook een vlotte counter met Elvis Versluis en Josiemar van de Werp had een beter lot verdiend, waarbij wellicht de net voor de geblesseerd geraakte Paul Scheurwater ingevallen Coen van der Waal de bal had moeten krijgen.

Nadat Hoek middels een gekraakt schot van Guillaume Clinckemaille nog eens dreigend was geweest, nam ASWH kort voor rust toch de leiding. Ferry van Lare bediende Michael van Dommelen aan de linkerkant en diens voorzet werd door Josiemar van de Werp heerlijk met de buitenkant van de voet achter doelman Jordi De Jonghe geschoten. ASWH diende lang geduldig te blijven, maar dat wachten op een gaatje werd dan eindelijk beloond. De 1-0 werd tot het rustsignaal vastgehouden.

De tweede helft was amper begonnen toen ASWH al een enorme kans op de tweede goal kreeg. Een snelle uittrap van Jordy van de Corput werd door Michael van Dommelen met het hoofd verlengd tot achter de Hoek-defensie. Elvis Versluis besloot om te doen wat hij tegen Zwaluwen en Spakenburg al eens succesvol deed, namelijk de bal ineens uit de lucht met een boog over de keeper schieten. Helaas eindigde zijn poging nu net over de goal. Niet veel later kreeg Hoek een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De poging van Jari Vyaene eindigde in de muur, maar hij kreeg nog een kans en schoot hard op doel. Met een prachtige reflex voorkwam Jordy van de Corput de gelijkmaker.

In de eerste vijftien tot twintig minuten van de tweede helft was ASWH de controle van de eerste helft wat kwijt. De bal bleef minder lang in de ploeg en het iets uit de schulp gekropen Hoek ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was nog altijd 1-0, dus ASWH kon er nog niet gerust op zijn. Moet gezegd dat de defensie prima speelde, niet voor niets werd de meer dan voortreffelijke Mark Bevaart na afloop man van de wedstrijd, en Hoek eigenlijk geen echte kansen op een 1-1 schonk. De bevrijdende tweede treffer bleef echter ook lange tijd uit, ook al omdat Michael van Dommelen maar net naast kopte na een vrije trap van Mels van Driel en even later een goede aanval met Elvis Versluis en Josiemar van de Werp uiteindelijk resulteerde in een harde voorzet van Versluis die voor de goal langs rolde.

Een kwartier voor tijd was het dan toch beslist. Josiemar van de Werp zag Alexander van Dommelen vrij staan, speelde hem aan en de clubtopscorer van ASWH omspeelde een tegenstander en schoot de bal van buiten het strafschopgebied keurig in de verre hoek. Een prima goal van de jongste Van Dommelen, alweer zijn veertiende van het seizoen. Geconcentreerd speelde ASWH na de 2-0 de wedstrijd uit. In de slotfase kregen de supporters zelfs nog een mooie kers op de taart in de vorm van een derde treffer, na een werkelijk sublieme aanval. Die werd opgezet over de rechterflank, waarbij de opstomende rechtsback Mitchell van Esveld door kon lopen en prima voorzette op de ingevallen Ebu Öztürk, die van dichtbij de 3-0 in de goal gleed.

Zo boekte ASWH een terechte zege op Hoek en blijft het koploper in de tweede periode. In de totale stand werd bovendien RVVH ingehaald. ASWH staat nu derde, nog altijd vijf punten achter lijstaanvoerder Scheveningen. Dinsdag wacht een duel om de RTV Rijnmond Cup tegen SteDoCo, maar de blik zal vooral al gericht zijn op de competitiewedstrijd uit bij Achilles Veen volgende week. Een nieuwe zege brengt de tweede periode namelijk erg dichtbij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.