Combinatie STIJLTUINEN en Teo van Horssen hoveniers realiseren toptuin

23 januari 2012
Combinatie STIJLTUINEN en Teo van Horssen hoveniers realiseren toptuin
HENDRIK-IDO-AMBACHT / ALBLASSERDAM - Eind vorig jaar werd door het IPT een tuinontwerpwedstrijd georganiseerd voor een duurzame tuin van 5,5 x 8 meter. Het prijswinnende tuinontwerp zou aangelegd mogen worden en te zien zijn tijdens het tweedaagse tuinprofessional event bij Phillips in Gorinchem. 
 
STIJLTUINEN uit Hendrik-Ido-Ambacht oogstte met het ingezonden ontwerp de meeste stemmen van de jury. 
 
De tuin professionaldagen worden jaarlijks georganiseerd om de nieuwe producten van diverse leveranciers te showen. Ook worden tijdens de twee dagen uiteenlopende, interessante workshops georganiseerd om de kennis van de tuinprofessionals bij te spijkeren en te voeden. 
 
Het thema ‘De Nieuwe Natuur’ stond dit jaar centraal.  Jurgen Smit onder andere bekend van het tuinprogramma opende het event. Erik van Gelder de tuinontwerper van het winnende tuinontwerp mocht tijdens de opening in het bijzijn van ongeveer 300 collega tuinarchitecten en hoveniers een check van 5000 euro in ontvangst nemen. Met dit bedrag moest wel de aanleg van de tuin in eigen beheer worden uitgevoerd. 
 
Erik van Gelder van STIJLTUINEN heeft nadat een aantal weken geleden officieel bekend werd dat hij de tuin aan mocht leggen contact opgenomen met Teo van Horssen Hoveniers uit Alblasserdam. Erik en Teo hebben al vaker met veel succes samengewerkt. “De aanleg van het bijzondere tuinontwerp moest  zeer professioneel uitgevoerd worden. ” zegt Van Gelder. “Het is dan ook van belang hierbij een goede partijen met ervaring in het hogere segment van tuinen aanleggen te betrekken.”  
 
Van harte gefeliciteerd hoor met de prijs en het mooie resultaat! Vertel eens wat je met de tuin wilt laten zien. “Ik heb geprobeerd, zegt Van Gelder, ”om verschillende functies en ideeën bij elkaar te brengen. Comfort, gemak en natuur worden steeds meer met elkaar verweven. Duurzaamheid en luxe staan voorop in de keuzes die we maken voor de inrichting van onze buitenruimtes. De tuin is steeds meer een buitenkamer aan het worden met een stijlvolle uit­straling. Hierdoor concurreert de tuin met het comfort en het gebruik van de woonkamer. Ook in de tuin zie je nu mooie designmeubels, muziekinstallaties, ledverlichting en sfeerhaarden. Door deze luxe toepassingen kunnen we steeds vaker en langer gebruik maken van de buitenruimte.” 
 
Erik vervolgt: “Mensen willen in hun tuin vooral genieten van groen en rust. Vandaar dat ik een terras heb gemaakt waar mensen prettig kunnen zitten en rondkijken. Ze kunnen aan de randen van de vijver plaatsnemen met hun voeten in het water. Ook hebben we een golvende houten vlonder ingepast waar men in verschillende posities op kan liggen om te luieren of loungen. Overal zit je dicht bij de vijver, waar je het bewegende water zachtjes hoort kabbelen. De groenblijvende varensoort versterkt het tuingevoel en zorgt voor een frisgroene omlijsting. Zo kom je dichter bij de natuur. Maar dan wel op een moderne manier, die ook visueel interessant is. De tuin heeft boeiende doorkijkjes en mooie zichtlijnen.”
 
 “De tuinen van Erik zijn vrijwel altijd bijzonder”, vervolgt Teo, “Hierbij moet erg goed van te voren worden nagedacht over de uitvoering. We gaan dan samen om de tafel zitten en bespreken hoe we bepaalde ideeën op de best mogelijke manier kunnen realiseren.” 
 
Ik kan me voorstellen dat er heel wat tijd in de aanleg is gaan zitten. “Dat is inderdaad waar. Inclusief het ontwerp en de voorbereiding hebben we er met zijn allen wel een uur of 160 in zitten. Het is wel zeker de moeite waard geweest! De reacties van onze kritische collega’s waren allemaal zeer positief en we hebben ook weer kunnen laten zien dat goede samenwerking leidt tot hele mooie dingen! 
 
Voor meer info over het hoveniersbedrijf van Teo bezoekt u www.teovanhorssen.nl 
 
Meer informatie over het werk en de tuinontwerpstudio van Erik is te vinden op www.stijltuinen.nl
 
Foto: Erik (links) en Teo (rechts) in de bijzondere prijswinnende tuin.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.