Zeer belangrijke driepunter voor IFC

23 januari 2012
Zeer belangrijke driepunter voor IFC

HENDRIK IDO AMBACHT - De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd van het grootste belang, maar zeker wanneer je zoals IFC voor de winterstop slecht bent afgesloten.

De mannen van Bill Tukker troffen het niet met tegenstander GOES, wellicht de beste ploeg van de 1e klasse met op elke positie echte voetballers, veel lengte en kracht en ook nog een tactisch zeer uitgekookte trainer, Gerard de Nooijer, die IFC buitengewoon goed kent. Een vervelende wind, schuin over het veld, maakte voetballen er ook al niet gemakkelijker op.
 
Maar vanaf minuut 1 gaven de rood-zwarten gas en was er zeker de eerste 20 minuten veel druk op het minste deel van GOES, de achterhoede.
 
Al na 7 minuten kopte "Mister IFC" Reinder v.d. Velde, terug na een wekenlange blessure en direct weer sterk op het middenveld, de bal kiezelhard uit een puntgave corner van Danny Slingerland achter de verbouwereerde doelman, 1-0.
 
De 2-0 had in die fase ook kunnen vallen, maar enkele hachelijke momenten voor de Zeeuwse goal bleven zonder schade voor hen.
 
Na 20 minuten begon het spelbeeld wat te kantelen in het voordeel van de bezoekers. Tot 2 maal toe waren de spitsen dicht bij een goal, maar daar waar het fortuin de voortreffelijke doelman Jim van Leer voor de winterstop een aantal malen in de steek liet, was er nu het bekende engeltje op de lat. Verder had de collectief sterk spelende IFC-defensie met Nico Ramos, Alwin v.d. Werff, Danny Versluis (ijzersterk uit de " winterdip" gekomen tot nu toe!) en Maarten Broos de zaken prima onder controle.
 
Na rust een wisselend spelbeeld met een inzakkend IFC en een drukkend GOES, echter zonder veel uitgespeelde kansen, maar wel veel dreiging door de fysiek sterke tegenstander. Als dan ook nog een bal door de lat wordt gekeerd, terwijl Jim van Leer al gepasseerd was, dan weet je dat op zo`n middag 1-0 weleens voldoende kan zijn voor een hele belangrijke overwinning. Danny Slingerland, weer als vanouds veelal ongrijpbaar voor de tegenstander, maar helaas te weinig in bescherming genomen door de scheids, had de bevrijdende 2-0 op de spreekwoordelijke slof, maar trof de goalie op zijn weg.
 
Het knokkende middenveld met Ali Benomar, Reinder v.d. Velde, Raymond Roos en de prima corrigerend spelende 18-jarige Dennis van Noort gaf uiteindelijk geen krimp meer. De aanvallen van GOES zwakten af, net als de wind, IFC toonde een overtuigende onverzettelijkheid en na 96 minuten was er de verdiende beloning. De ontlading op het veld en later in de kleedkamer was mooi om te zien.
 
Het spel verdiende zeker niet de schoonheidsprijs, maar die complimenten heeft de club voor de winterstop al voldoende gehad, nu telt alleen het resultaat.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.