Start aanleg zwemstrand

26 januari 2012
Start aanleg zwemstrand

HENDRIK IDO AMBACHT - Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde begint binnenkort met de aanleg van een zwemstrand in recreatiegebied Sandelingen Ambacht bij Hendrik-Ido-Ambacht.

Op maandag 30 januari start het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde met de aanleg van het zwemstrand aan de zuidoever van de recreatieplas.
 
Zwemwaterlocatie
De locatie is door de provincie Zuid-Holland aangewezen als officiële zwemwaterlocatie. Dat betekent dat er naast een ballenlijn ook een bord komt met de gegevens over de zwemwaterkwaliteit. De provincie Zuid-Holland controleert de zwemwaterkwaliteit iedere twee weken in de zomermaanden.
 
Beleving
Wethouder Floor van de Velde denkt dat het zwemstrand een goede aanvulling is op de voorzieningen in onze gemeente: “We vinden dat het groene karakter van Ambacht niet alleen iets moois moet zijn om naar te kijken, we willen graag dat het ook te ‘beleven’ is. We zijn dan ook gelukkig met het initiatief van het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde. Het zwemstrand is meer dan welkom. Ik verwacht dat veel mensen uit Ambacht en omgeving er plezier aan zullen beleven.”
 
Samenwerking
Het schap werkt verder samen met de provincie Zuid-Holland die 50% subsidie van de aanlegkosten bijdraagt in het kader van de quickwinprojecten van het programma Deltapoort. Zie voor meer informatie www.zuidvleugel.nl/content/quick-wins-deltapoort- deels-van-start
 
Werkzaamheden
In principe duurt de uitvoering niet langer dan twee weken, maar bij slecht weer kunnen de werkzaamheden langer duren. Het werk moet uiterlijk eind april klaar zijn. Tijdens de uitvoering van het werk is de oever van de recreatieplas minder goed bereikbaar voor de recreant.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.