IFC vindt de weg naar omhoog na winst in Veldhoven

30 januari 2012
IFC vindt de weg naar omhoog na winst in Veldhoven

HENDRIK IDO AMBACHT - IFC kwam in het seizoen 2009-2010 voor het eerst uit in de 1e klasse van het zondagvoetbal en onder leiding van trainer Robert Verbeek werd een redelijke eerste helft van de competitie afgewerkt. Toch overheerste het gevoel dat er meer te halen moest zijn. De ommekeer kwam en wel in het trainingskamp, dat gewoontegetrouw in Bilderberghotel De Bovenste Molen in Venlo wordt georganiseerd. De groep groeide in dat trainingskamp sterk naar elkaar toe, speelde een ijzersterke tweede seizoenshelft en een onmogelijk gehouden promotie naar de hoofdklasse was het resultaat.

Waarom zo’n verhaal uit de niet zo heel oude doos? Omdat naar het huidige IFC een soortgelijk parallel is te trekken. Een matige eerste helft van de competitie werd in december 2011 afgesloten met een onthutsende 1-6 thuisnederlaag tegen Nemelaer in een wedstrijd waarin alles wat fout kon gaan ook fout ging, maar waar vooral het gebrek aan beleving van de IFC-spelers pijn deed.
Maar zie, in het trainingskamp in Venlo werden een aantal pittige gesprekken gevoerd en sindsdien lijkt iedereen er van doordrongen dat de mouwen opgestroopt moeten worden. En dat gebeurde, vorige week moest het sterke Goes eraan geloven (1-0) in een wedstrijd waarin IFC niet echt goed speelde, maar wel voor elke meter knokte en op grond van die inzet de punten toch wel verdiende.

Deze week was het de beurt aan Rood Wit Veldhoven, dat met het herboren IFC te maken kreeg. Op het ijzig koude sportpark De Korze ontspon zich een wedstrijd waarin het eerste half uur beide ploegen toch vooral geen risico wilden nemen, met de bal meestal op het middenveld en geen grote  kansen voor de beide doelen. Maar na dat half uur trok IFC het initiatief naar zich toe. Het tempo werd opgevoerd en in die fase werd duidelijk dat IFC over een beter voetballende ploeg beschikte. Kansen waren er ook: Reinder van de Velde raakte de bal niet goed vrijstaand op een meter op vijf voor het doel, een lob van Danny Slingerland verdween rakelings langs de voor IFC verkeerde kant van de paal en een kopbal van opnieuw Reinder kon nog ternauwernood door de Rood Wit keeper worden gestopt. Rood Wit zette daar weinig tegenover en mocht bepaald niet klagen dat het met 0-0 ging rusten.

Na de thee zette IFC het goede spel van het laatste kwartier voor de rust door. De aanvallen werden steeds dreigender en in de 51ste minuut kwam de terecht beloning. Maarten Broos haalde op links de achterlijn en zijn prima voorzet werd door de ingevallen Robert Pot ingekopt, gestopt door de keeper, ingeschoten door Reinder, opnieuw gestopt en daarna met een fraaie en technisch knappe omhaal door Robert alsnog in het doel geschoten: 0-1 voor IFC en dat was volledig terecht.

Direct werd ook duidelijk dat IFC tactisch sterker wordt. Het bleef gewoon de aanval zoeken en 7 minuten later was het weer prijs. Uit een afgemeten voorzet van Raymond Roos kopte aanvoerder Reinder van de Velde de bal knap in de uiterste hoek: 0-2.

Daarna was het aan Rood Wit om het spel te maken, het had ook wel een overwicht, omdat IFC toch wat teveel achteruit liep, maar de IFC-verdediging speelde erg geconcentreerd en leverde gewoon een foutloze wedstrijd af. De 0-2 stond dus ook nog op het scorebord toen de prima leidende scheidsrechter Van Loenen uit Den Haag het eindsignaal blies.

Een degelijk pot van IFC dus en een volledige terechte overwinning. Maar wat vooral tevreden stemde: IFC is weer een hecht team aan het worden met jongens die bereid zijn voor en met elkaar te knokken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.