ASWH pakt drie zwaarbevochten punten

30 januari 2012
ASWH pakt drie zwaarbevochten punten

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft afgelopen zaterdag  goede zaken gedaan in de hoofdklasse B, door drie zwaarbevochten punten te pakken bij Achilles Veen. Een snelle goal van Michael van Dommelen bleek vanmiddag beslissend. De thuisploeg maakte het ASWH na rust enige tijd knap lastig, maar uiteindelijk trokken de Ambachters de zege op karakter over de streep. 

ASWH kende een flitsende start op het slecht bespeelbare, grote veld van Veen. In de vierde minuut verdiende Alexander van Dommelen een vrije trap. De nummer tien van ASWH nam deze heel snel en Achilles Veen had kennelijk niet op dat slimmigheidje gerekend. Dat deed de diepgaande Josiemar van de Werp wel, waarna de Dordtenaar de bal mee kon nemen en het overzicht behield. Zijn balletje breed werd door Michael van Dommelen in het doel geschoten en zo stond ASWH al vlot op 0-1.

Onder druk gezet door ASWH'ers verloor de thuisploeg in de eerste twintig minuten vaak snel de bal, waarna ASWH een tegenstoot kon opzetten. Helaas was de afstemming in de eindfase daarbij steeds net niet secuur genoeg, zodat de doelpogingen uiteindelijk moeilijker werden dan nodig was of een verdediger van Achilles Veen nog redding kon brengen. Het gevaarlijkst was ASWH met schoten van Alexander van Dommelen en later nog van Josiemar van de Werp. Het was jammer dat ASWH in die fase net niet slagvaardig genoeg was, anders had de wedstrijd al beslist kunnen zijn.
 
Na rust maakte Marco de Borst zijn rentree in de ploeg. Hij verving Coen van der Waal, waardoor Ricardo Danning op het middenveld ging spelen. Nu was het Achilles Veen dat een goede start kende. De opportunistische speelwijze van de Brabanders leverde in het eerste kwartier een tweetal hachelijke momenten op. De eerste was voor Frans van den Steenhoven, die de bal van dichtbij echter niet in de goal kreeg. Kort daarna kroop ASWH echt door het oog van de naald. Na een vrije trap leek Ferdie Verhoofstad van dichtbij te scoren, maar hij raakte de pal en de terugspringende bal eindigde vervolgens veilig in de handen van Jordy van de Corput.
 
Natuurlijk bleef Achilles Veen aandringen, maar echte kansen kwamen er niet meer. Het gevaarlijkst was nog een doelpoging van de ingevallen Dennis Verhoef, maar ook nu bracht Jordy van de Corput redding. Mede door het inbrengen van Bas van Stokkom had ASWH nu ook meer fysiek in de ploeg als antwoord op het spelletje van Achilles Veen. ASWH, dat na rust vergat te voetballen, was op de counter ook nog eens dicht bij een beslissende tweede goal. Invaller Ebu Öztürk verschafte zichzelf na een uittrap van Jordy van de Corput een prima kans, maar zijn inzet ging naast het doel van de thuisploeg.
 
De stand veranderde dus niet meer en dat leverde ASWH drie zwaarbevochten punten op, die het zeker na rust pakte op basis van strijdlust en karakter. Deze wedstrijd vroeg om inzet en werklust en het was goed om te zien dat dit dik in orde was. Omdat koploper Scheveningen twee punten verloor, deed ASWH bovendien prima zaken op de ranglijst. De achterstand op Scheveningen en Kozakken Boys is nu drie punten. ASWH staat nog altijd derde en is daarnaast koploper in de tweede periode. Volgende week kan een belangrijke slag worden geslagen op eigen veld tegen Nieuw-Lekkerland.
 
Foto: ASWH aanvaller Elvis Versluis belaagd het doel van Achilles Veen
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.