Lex Hoogendam sporter van het jaar

09 februari 2012
Lex Hoogendam sporter van het jaar

HENDRIK IDO AMBACHT - Met spanning is ernaar uitgekeken. De huldiging van de Ambachtse sporters en vrijwilligers van 2011. Op woensdag 8 februari was er de vijfde editie van het Sportgala waarop de winnaars bekend werden. In cultureel centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht verzamelden zich zo'n driehonderd belangstellenden die de winnaars toejuichten.

Winnaars
De jongens van het tweede elftal van ASWH werden gehuldigd als sportploeg van het jaar. Voormalig hockeyster Jacqueline Toxopeus overhandigde hen de prijs. Andere winnaars zijn kunstschaatsster Angelica Suisse en de meiden van de voetbalploeg MB1 van IFC als veelbelovende sporttalenten. Extra bijzonder is dat Angela Verkerk van het Olympisch netwerk Zuid-Holland de prijs aan Angelica uitreikte. En daarbij ook vertelde dat zij van het NOC-NSF de Belofte Status krijgt. Zwemmer Lex Hoogendam mag zich sportman van het jaar noemen. Wethouder Michiel van der Vlies was er ook en zette de vrijwilligers in het zonnetje. Zoals de mensen van de reddingsbrigade. Van der Vlies: "Bijzonder is dat dit team voor een groot deel uit studenten bestaat en dat zijn toch de redders van de toekomst." Sabine Schreurs, die al 14 jaar voor de gymnastiekvereniging werkt, verdient de titel 'sportvrijwilligster van het jaar'. 

Feest
Een groot feest. Zo laat dit sportgala zich het best omschrijven. Een optreden van de rappers Lee-Yo & Permanent en een demo van de Ambachtse Aikido droegen daar zeker aan bij. 

Nominaties
De winnaars zijn gekozen uit een aantal genomineerden. Nomineren kon via de site. Iedere bezoeker kon daar zijn sportheld of sportvrijwilliger opgeven. En daar maakten een flink aantal mensen gebruik van. 

Organisatie
Stichting Sportgala Hendrik-Ido-Ambacht organiseert jaarlijks het Sportgala. Met haar activiteiten wil deze stichting een bijdrage leveren aan het stimuleren van sporten in de gemeente.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.