Collectief IFC wint van Zeeuws individualisme

05 maart 2012
Collectief IFC wint van Zeeuws individualisme

HENDRIK IDO AMBACHT - Pupil van de week Owen Kik gaf het goede voorbeeld door loepzuiver te scoren in een 1 tegen 1 met Joan van Belzen ( ex-ASWH), de voortreffelijke keeper van Vlissingen.

De in redelijke getale opgekomen aanhang, waaronder een tiental scouts en trainers uit de regio,  kreeg op Schildman een leuke wedstrijd voorgeschoteld, waar de winnaar allerminst voorspelbaar was.
De weergoden werkten mee en Pluvius hield zich exact tot 16 uur in.

Beide teams moesten het door blessures doen zonder hun spits, Robert Pot aan IFC zijde en Arjan Human aan de kant van Vlissingen.

De eerste 10 minuten toonden aan dat de nazaten van Michiel de Ruijter daar het minst van onder de indruk waren. Zij hadden het betere van het spel, echter zonder tot kansen te komen.
Het vervolg van de 1e helft was duidelijk voor de gastheren. Geen briljant spel, maar wel een ijzersterk collectief, waarbij de solide verdediging en het hard werkende middenveld geleidelijk zorgden voor een overwicht aan Ambachtse zijde.
Zoals altijd komen er dan ook kansen, maar Danny Slingerland en Reinder v.d. Velde treuzelden iets te lang met schieten, terwijl een afstandsschot van de opgebloeide Danny Versluis een beter lot had verdiend dan eindigen op de paal.

Vlissingen kwam niet verder dan dreigend zijn via de individuele klasse van Jonathan Constancia en de bonkige, maar lepe spits Sinan Coban, beiden al jaren vaste opponenten van IFC bij respectievelijk Terneuzen en Vlissingen. Echter, beiden hebben ook al jaren slechte herinneringen aan de rood-zwarte brigade omdat ze zelden van hen konden winnen. Ook vandaag zat daar weer de crux: Alwin v.d. Werff en Nico Ramos ( man of the match!) neutraliseerden beide spelers eigenlijk volledig.

Na de brilstand bij rust was het eerste kwartier het minst interessant van de hele wedstrijd en wat weifelend ingrijpen van Danny Versluis zorgde ervoor dat de 1-0 voor Vlissingen eigenlijk uit de lucht kwam vallen. Een poeier van 20 meter (Bjorn Langeveld) plofte achter Jim van Leer.
Even was IFC de kluts wat kwijt en dreigde de 2-0, maar de uitstekende defensie + keeper gaven uiteindelijk geen krimp.

Koploper Vlissingen werd toch weer teruggedrukt door de gedreven Tukker-brigade.
Halve Zeeuw Reinder v.d. Velde luidde het Ambachts kwartiertje in door een vrije trap hard en zuiver langs de muur en de verbouwereerde goalie te schieten.
Een goede actie van de ingevallen Steve Kot bracht in de 89e minuut opnieuw dezelfde Ambachter in stelling. De kopbal was nog een prooi voor Van Belzen, maar de rebound deed het net bollen, de aanhang juichen en de mannen van Karl Vergouwen treuren.

De uitmuntende en zeer jonge scheidrechter Wesdorp floot 4 minuten later voor het einde.
Alle bij elkaar een verdiende overwinning van het betere collectief.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.