Eenvoudige winst ASWH in Zaltbommel

19 maart 2012
Eenvoudige winst ASWH in Zaltbommel

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op zaterdag 17 maart na twee wedstrijden zonder zege weer een overwinning geboekt in de competitie. Het elftal van trainer Ron Timmers was Nivo Sparta in Zaltbommel eenvoudig de baas. Het enige smetje op de zege waren de drie tegentreffers, want dat zijn er wel wat veel tegen een opponent uit de onderste regionen. Zelf scoorde ASWH echter weer als vanouds makkelijk, zodat het na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Westland 3-6 stond. Daardoor houdt ASWH de koplopers in de afdeling nog in het vizier.

Het duurde even voor de wedstrijd echt ontbrandde. Vanaf het begin was ASWH wel de ploeg met het meeste balbezit en ook duidelijk het beter voetballende elftal, maar tot heel grote kansen om de score te openen leidde dit nog niet. Halverwege de eerste helft kwam ASWH voor het eerst echt zeer gevaarlijk door. Een goede voorzet van de opgestoomde linksback Marco de Borst werd door aanvoerder Ferry van Lare echter niet tot doelpunt gepromoveerd. Van Lare was kort daarna op aangeven van Michael van Dommelen, die door zijn broer Alexander was weggestuurd aan de linkerkant, koppend opnieuw in de buurt van de openingstreffer.
 
Die viel uiteindelijk even na het half uur vanaf de stip. De inleiding was een vrije trap van Mels van Driel die uiteindelijk werd doorgekopt tot bij Michael van Dommelen. Twee keer werd de inzet van de spits van ASWH geblokt, daarna kwam Josiemar van de Werp in balbezit. De Dordtenaar omspeelde zijn tegenstander en werd gevloerd. Scheidsrechter Westland wees terecht naar de stip. Mels van Driel belastte zich met dit karwei en liet doelman Jeffrey van der Loo vanaf elf meter geen enkele kans: 0-1. Niet veel later had Josiemar van de Werp na een afgeketste aanval van ASWH, waarbij de bal net weggewerkt werd, misschien wel kunnen schieten. Nu koos hij voor breed leggen, waarna uiteindelijk Alexander van Dommelen in een moeilijkere positie de trekker overhaalde. Zijn inzet werd gekraakt.
 
Scheidsrechter Westland, die aanvoerder Ferry van Lare eerder een onterechte gele kaart had gegeven, telde in de eerste helft erg veel tijd bij. Zeven minuten om precies te zijn en daarin gebeurde van alles. Eerst kreeg Nivo Sparta een indirecte vrije trap op de rand van het strafschopgebied, die door Peti Lutgens uiteindelijk hard werd ingeschoten. Jordy van de Corput keerde de inzet echter met een prima reflex. Uit een hoekschop van Nivo counterde ASWH vervolgens bijna naar de 0-2. Mark Bevaart onderschepte de bal en begon te rennen.
 
Hij combineerde goed met Alexander van Dommelen en eindigde vervolgens zelf in het strafschopgebied, waar hij de keeper nog omspeelde, maar te moeilijk uitkwam om zijn fraaie run met een goal te bekronen. De aanval liep nog wel door en eindigde uiteindelijk in een kopbal van Ricardo Danning op aangeven van Alexander van Dommelen. Danning kopte echter naast het doel. Ook een schot ineens van Michael van Dommelen, na een balletje van Josiemar van de Werp, had een beter lot verdiend. Moet gezegd dat doelman Van der Loo de inzet van de oudste Van Dommelen goed keerde. Toch ging ASWH alsnog rusten met een marge van twee. Mels van Driel nam een hoekschop en Michael van Dommelen kopte die tussen alles en iedereen door prima achter Van der Loo. Een fijn moment zo kort voor rust.
 
In de tweede helft ging ASWH op zoek naar de snelle beslissing. Een gekraakt schot van Ricardo Danning was de eerste serieuze doelpoging. Na vijf minuten spelen was de 0-3 een feit. Michael van Dommelen opende vanaf de rechterkant heerlijk op broer Alexander, die de bal uit de lucht ineens met buitenkant schoen om de uitgelopen Van der Loo in de hoek krulde. Alweer de achttiende treffer van ASWH's nummer tien. Dit leek de beslissing, maar de wedstrijd ontwikkelde zich daarna nogal curieus. Het veld lag namelijk behoorlijk open. ASWH zocht de aanval, kwam er vaak goed door, maar werd ook diverse keren afgevlagd en dat leek lang niet altijd juist. Aan de andere kant kreeg ook Nivo Sparta de gelegenheid om dreigend te worden. Uiteindelijk was het ook de ploeg uit Zaltbommel die scoorde, toen Frenk Schaap na een voorzet van de rechterkant de 1-3 achter Jordy van de Corput kopte. Wellicht een waarschuwing, maar ASWH oogde niet echt onder de indruk. Ook wel terecht, want het kwaliteitsverschil was duidelijk. De volgende Ambachtse goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Michael van Dommelen begon aan een solo en werd gevloerd door Niels Blom. Of het binnen het strafschopgebied was viel moeilijk te zien, maar scheidsrechter Westland vond van wel, waar hij eerder enkele strafschoprijpe situaties nog negeerde. Nu was het dus wel prijs, Mels van Driel pakte de bal en toonde andermaal aan een koele schutter te zijn.
De 1-4 betekende overigens alweer de negende treffer van de Rotterdammer.
 
Bij ASWH was Elvis Versluis toen al in de ploeg gekomen voor de al met geel bekeurde Ricardo Danning, waarna ook Ebu Öztürk en Bas van Stokkom nog een invalbeurt kregen. Koud stonden zij in het veld toen de thuisploeg weer kon juichen. Een bal door het centrum werd door Peti Lutgens al glijdend net eerder bereikt dan de uitstormende Jordy van de Corput en betekende de 2-4. Voor Nivo Sparta echter alleen maar kon denken aan een inhaalrace stelde ASWH alweer orde op zaken. De aanval begon aan de rechterkant, waar Michael van Dommelen voorzette. Mels van Driel legde de bal terug en Elvis Versluis haalde doeltreffend uit: 2-5.
Daarmee was de koek qua doelpunten nog steeds niet op.
 
In de slotminuut ging Frenk Schaap gretig neer in duel met Bas van Stokkom, Westland tuinde er met open ogen in en gaf een strafschop plus een gele kaart aan de Brabander. Peti Lutgens mikte vanaf de stip raak en zo stond het 3-5. Opnieuw antwoordde ASWH vrijwel direct, want een dikke minuut later begonnen de broers Van Dommelen aan een familiecombinatie. Alexander speelde broer Michael in, die bezorgde de bal terug bij Alexander en via de paal was doelpunt nummer negentien voor de jongste Van Dommelen een feit. 
Het leverde een opvallende eindstand van 3-6 op. De overwinning kwam eigenlijk eenvoudig tot stand en leverde dus drie punten op voor ASWH, dat derde blijft in de stand. In theorie is alles dus nog steeds mogelijk, maar dan moet ASWH wel blijven winnen. Dat mag dan volgende week op eigen veld gebeuren tegen Kloetinge, een ploeg waar ASWH nog wel iets tegen goed wil maken.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.