IFC A1 kampioen!

02 april 2012
IFC A1 kampioen!

HENDRIK IDO AMBACHT - Door een duidelijke 4-0 overwinning op Meerkerk is IFC A1 al zeer vroeg in het seizoen afgetekend kampioen geworden!
Promotie naar de Hoofdklasse is een unicum in de historie van IFC.

Veel spelers van het huidige A1 zijn een product van onze veelgeroemde IFC-VGZ-Voetbalschool, die 14 jaar geleden van start is gegaan en eigenlijk de bakermat is geweest voor alle successen van onze jeugdopleiding.
Met deze voetbalschool voor 4- en 5-jarigen, een idee van toenmalig jeugdvoorzitter Roel v.d. Mei, is de groei en bloei van IFC uiteindelijk begonnen.

De eerste lichting van die VBS is nu de ruggengraat van A1. In een mooie mix van 1e en 2e jaars, versterkt door een aantal kwalitatief ook zeer goede spelers van omliggende clubs
Door de jaren heen zijn ze al vele malen kampioen geworden en gepromoveerd, daarmee de totale jeugdopleiding en vooral ook de uitstraling van IFC een enorme "boost" gevend.
Veel van de spelers zijn voor de clubactief (geweest) in tal van functies, zoals jeugdtrainers en scheidsrechters.

Meerdere van deze spelers kloppen nu heel nadrukkelijk aan de poort van de selectie van IFC 1 en 2, waardoor ze ook de komende jaren van groot belang zullen zijn voor de kwaliteit van die teams, voor de belangrijke herkenbaarheid en zeker ook voor de uitstraling van IFC als een club waar jeugdspelers de selectie kunnen halen!

Maar voor alles gaat het natuurlijk om het plezier dat ze al jaren beleven aan het "spelletje" en de ontwikkeling die ze individueel en als team onder de verschillende trainers ( laten we vooral ook de invloed van toptrainer Robert Verbeek daarbij niet vergeten!) hebben doorgemaakt.
De bekroning met (weer) het kampioenschap is de bekende kers op de taart.

De felicitaties aan spelers, staf en begeleiding waren na afloop dan ook zeer gemeend en het feestje in de kantine was uitermate gezellig en verdiend!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.