Boeiende derby eindigt onbeslist

02 april 2012
Boeiende derby eindigt onbeslist

HENDRIK IDO AMBACHT - De wedstrijd ontbrandde al vlug na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ebink. Uit een afgeslagen vrije trap kwam David Abdul in balbezit. Met een gekruld schot dwong de smaakmaker van RVVH doelman Jordy van de Corput tot een redding, die RVVH een corner opleverde. Deze door Abdul getrapte hoekschop leek een prooi te worden voor Van de Corput. De doelman coachte zijn medespelers namelijk de bal te laten gaan, maar kreeg het speeltuig vervolgens niet onder controle. Voor Micha Moerenhout was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het net te koppen en RVVH al in de derde minuut op voorsprong te brengen.

Ondanks die tegenvaller bleef ASWH rustig en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Die viel al snel. Mels van Driel mocht, met nog geen tien minuten op de klok, een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. Van Driel demonstreerde nogmaals zijn fijne traptechniek en vond het hoofd van Michael van Dommelen, die prima voor zijn tegenstander kwam en de gelijkmaker achter Jacob van den Belt knikte. 

Even later een curieus moment. Na een hoekschop kon Michael van Dommelen uiteindelijk inschieten, maar hij raakte het lichaam van Paul Scheurwater. Daardoor nam de bal een verrassende wending, maar Van den Belt dook er goed naar en voorkwam een tweede goal van ASWH. Daarna liet de keeper scheidsrechter Ebink duidelijk weten dat de bal in zijn ogen de achterlijn al had gepasseerd. De scheidsrechter was hier niet van gediend en gaf ASWH een indirect vrije trap in het Ridderkerkse strafschopgebied, iets dat hij enige minuten eerder ook al eens had gedaan. Nu werd de bal breedgelegd op Michael van Dommelen en diens harde schot werd, ogenschijnlijk met een handsbal, gestopt op de doellijn, waarna ook de rebound geen goal opleverde zodat het 1-1 bleef na de eerste 45 minuten.

In de openingsfase van de tweede helft ontstond de meeste dreiging bij het doel van RVVH. Josiemar van de Werp was enkele keren betrokken bij een actie over de rechterkant, maar de voortzetting was net niet secuur genoeg. Even later wipte Alexander van Dommelen een bal zelfs over de defensie, waarbij een RVVH-speler nog net kon opruimen. RVVH stelde er alleen een schot van Ali Yilmaz, gekeerd door Jordy van de Corput tegenover. Het was dan ook niet geheel onverwacht dat ASWH de leiding nam. Na een afgeslagen hoekschop speelde Alexander van Dommelen Josiemar van de Werp aan. Die ontdeed zich goed van zijn opponenten en zette voor, waar Michael van Dommelen de 1-2 in de hoek tikte. 

Voor ASWH echter kon gaan denken aan het uitbreiden van de voorsprong, was het alweer gelijk. Eerst mocht Damiën Vereecken al eens ver opstomen en schieten, maar Jordy van de Corput bracht redding. Daarna kwam er een diepe bal van achteruit en kon David Abdul op de rand van buitenspel verder. Hij kon ongehinderd richting Jordy van de Corput spurten en liet de doelman vervolgens kansloos met een knappe inzet uit een toch lastige hoek. Zo was het weer 2-2.

De laatste twintig minuten werden vervolgens wat rommeliger. Over en weer ontstond de nodige dreiging, waarna het uiteindelijk RVVH was dat scoorde. Raoul Pluimert, ingevallen voor de geblesseerd geraakte Mark Bevaart, liet zich aan de zijlijn aftroeven door Damiën Vereecken. Diens voorzet werd door Paul Scheurwater wel weggewerkt, maar de bal kwam niet ver genoeg en kon worden opgepikt door Leon Steketee. De Ridderkerker besloot op doel te schieten. Jordy van de Corput keerde het schot, maar kon dit niet onder controle krijgen, zodat Roel van Rixoort de rebound in de hoek kon prikken en RVVH op 3-2 zette.

Met nog vijf minuten te spelen zag het er plots somber uit voor ASWH. Uit de eerste aanval na de aftrap kreeg ASWH echter een vrije trap. Mels van Driel schoot deze hard en precies richting de goal, waar Jacob van den Belt de bal met een fraaie zweefduik onder de lat vandaan tikte. Uit de scrimmage die daarna ontstond kwam de bal uiteindelijk via vermoedelijk de arm van Michael van Dommelen voor de voeten van Ferry van Lare, die de trekker overhaalde en voor 3-3 zorgde. Dat werd ook de eindstand. 

Na deze puntendeling zag ASWH koploper Scheveningen weer uitlopen. Het gat is nu vijf punten, waarbij ASWH ook nog eens een wedstrijd meer heeft gespeeld. 

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.