ASWH wint derby tegen Heerjansdam

23 april 2012
ASWH wint derby tegen Heerjansdam

HENDRIK IDO AMBACHT - Dankzij de 1-3 overwinning op het al gedegradeerde Heerjansdam blijft ASWH derde in de stand en blijft de theoretische titelkans nog altijd aanwezig.

De eerste die voor gevaar zorgde vanmiddag was diezelfde Öztürk. Hij trok vanaf de linkerkant het strafschopgebied in en werd daar overduidelijk gevloerd, maar de weinig overtuigend leidende scheidsrechter Bovekerk zag er geen penalty in.  In de openingsfase speelde ASWH zeker niet onaardig en creëerde het een aantal goede kansen om de score te openen. Zo kreeg Josiemar van de Werp een schietkans na een individuele actie en kon Michael van Dommelen een voorzet van Marco de Borst net niet snel genoeg controleren, waarna het uiteindelijk Ebu Öztürk was die van dichtbij over het doel mikte. De beste kans was even later voor Michael van Dommelen, die door Ebu Öztürk werd aangespeeld. De spits koos voor een lob, die echter boven de lat eindigde. 

Ongeveer halverwege de eerste helft opende ASWH dan toch de score. Paul Scheurwater zag een door een verdediger aangeraakt schot met een grote boog op de lat eindigen. De aanval was nog niet voorbij en na een goede actie van Josiemar van de Werp op de rechterkant volgde een voorzet die door Scheurwater goed tegen het net werd gekopt. 

De voorsprong voor ASWH was verdiend, hoewel het spel zeker niet sprankelend was. Deze kwam tot de rust ook niet meer in gevaar en had zelfs uitgebreid moeten worden. De opgestoomde Mitchell van Esveld schoot, goed bediend door Alexander van Dommelen, echter naast en een schot van Ferry van Lare werd net voldoende van richting veranderd door een verdediger van Heerjansdam.

Na rust kwam de thuisploeg beter uit de startblokken. Omdat ASWH in de eerste helft had verzuimd ruimer afstand te nemen, zat Heerjansdam nog altijd in de wedstrijd. Het was dus dreigend genoeg wat de ploeg in de eerste minuten liet zien, maar levensgroot waren de kansen ook weer niet. Dat had wel gekund na een rush van Jeroen Wolf richting achterlijn en Jordy van de Corput, maar diens voorzet eindigde vervolgens niet bij een medespeler. Mohammed Bensadik schoot later nog eens over na een aanval over de rechterflank.

Tien minuten na rust onderschepte Paul Scheurwater de bal en verstuurde direct een pass naar Alexander van Dommelen. De nummer tien van ASWH stond op de middenlijn te wachten en kon door naar het doel, met nog slechts één verdediger bij zich. Natuurlijk had de jongste Van Dommelen toen al gezien dat broer Michael aan de andere kant mee naar voren stormde en na een pass op maat mikte Michael van Dommelen dan ook via de paal de 0-2 binnen.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. Het meegereisde Ambachtse publiek hoopte vervolgens waarschijnlijk op meer goals, maar ASWH speelde voorin niet secuur genoeg om echt grote kansen op een ruime score af te dwingen. Ebu Öztürk schoot nog eens naast met een wat vreemde carambole, terwijl de ingevallen Elvis Versluis na een combinatie met Alexander van Dommelen naast had geschoten. Tussendoor zocht Heerjansdam naar een eretreffer, maar Allon Coomans mikte naast en Andro Franca vond Jordy van de Corput op zijn weg. Twee minuten voor tijd viel er dan toch nog een Ambachtse treffer te bewonderen en dat was een goede. Marco de Borst vond met een prima voorzet de vrijstaande Alexander van Dommelen, die de bal goed controleerde en beheerst de 0-3 in de verre hoek schoot. Doelpunt nummer 21 voor de topscorer van de afdeling.

Het werd echter niet de eindstand, want kort na de aftrap leek de verdediging van ASWH nog niet helemaal bij de les. Het leverde Mohammed Bensadik een schietkans op. Jordy van de Corput redde in eerste instantie nog, maar was daarna kansloos op de rebound. Daardoor eindigde dit duel in 1-3 en redde Heerjansdam de eer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.