IFC in doelpuntenfestijn onderuit tegen WSC

07 mei 2012
IFC in doelpuntenfestijn onderuit tegen WSC

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zondag 6 mei speelde IFC thuis tegen WSC.

 
De 69e minuut was tamelijk cruciaal. Inam Quliyev leek voor 4-2 te zorgen. Zijn inzet eindigde echter op de lat en het bleef 3-2. Een aantal tellen later lag aan de andere kant de 3-3 in het net. Colin Austermann verschalkte Jeroen de Veij, die halfweg de vaste goalie Jim van Leer had afgelost. Het klinkt spectaculair, maar de vele goals en het grillige scoreverloop ten spijt, een wedstrijd om van te likkenbaarden werd het nooit. Het deerde de Waalwijkers uiteindelijk niet, want zij trokken met 4-5 aan het langste eind.
 
Zoals gezegd, op sportpark Schildman geen hoogstaand duel. De IFC-aanhang zag hun favorieten vooral de lange bal hanteren en nauwelijks tot fatsoenlijke aanvalspatronen komen. De neutrale toeschouwer had wellicht nog wat schik bij de liefst negen treffers, een niet zo gebruikelijk aantal. Maar slechts bij de Waalwijkse supporters zal er van echte opwinding sprake zijn geweest. Niet dat hun ploeg wel subliem was, maar op karakter werd IFC geklopt. Onderstaand het scoreverloop:
 
Snel na aanvang 1-0 door Reinder van der Velde, nadat nota bene keeper Jim van Leer hem met een lange trap had bediend. Daarna zorgde IFC pas op het halfuur weer voor gevaar, toen Reinder van der Velde de lat teisterde en Nick de Veij in de rebound over schoot. In de 44e minuut was het wel raak. Eindelijk een vlot lopende aanval. Reinder van der Velde bediende Inam Quliyev, die vanaf rechts Danny Slingerland aanspeelde. Die schoof pal voor doel moeiteloos 2-0 binnen. WSC had toen nog geen enkele kans gecreëerd en 2-0 bij rust leek logisch. Maar met de nadruk op 'leek', want in de 45e minuut was het toch raak voor de Brabanders. De bal ging vanaf links de Ambachtse zestien in. Daar trok Raymond Roos het hoofd in, daar waar simpel weg koppen slimmer was geweest. Nu kwam bij de tweede paal Onur Ulusan in stelling en dat was 2-1. Pal daarop, in de toegevoegde tijd van deel één, ontsnapte IFC zelfs aan de gelijkmaker.
 
In de tweede helft opnieuw een snelle score voor IFC. Niet eens alle toeschouwers waren al terug uit de kantine, of Inam Quliyev had de 3-1 al op zijn naam staan. Een minuut of 10 later was echter opnieuw Onur Ulesan productief voor WSC, dus 3-2. Daarna de genoemde 69e minuut. Inam Quliyev scoorde geen 4-2 (bal op de lat), maar een fractie later maakte WSC-speler Colin Austermann 3-3. In de 81e minuut was het weer de beurt aan IFC. Robin Benningshof kreeg op rechts de bal en mikte deze in de zestien, waar Danny Slingerland ongehinderd 4-3 aantekende. Dit moest genoeg zijn voor de zege, zo dacht het publiek. Maar nee, want in de slotfase knokte WSC zich alsnog naar winst. Gunther Salfischberger zorgde voor 4-4 en kort voor tijd nam Rob van Ravenstein de winnende 4-5 voor zijn rekening.
 
Volgende week voor IFC het slotakkoord bij Nemelaer, waar Ambachts succes niet vanzelfsprekend zal zijn. Helaas gaat dit seizoen dus toch wel als de welbekende nachtkaars uit.
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.