IFC F1 kampioen

07 mei 2012
IFC F1 kampioen

HENDRIK IDO AMBACHT - Het talentvolle F1 van IFC is op donderdagavond 3 mei kampioen geworden van de 1e klasse door de laatste concurrent Rijsoord  F1 op overtuigende wijze met 5-0 te verslaan . 

Voor bijna 100 man zeer luidruchtig publiek, bestaande uit papa’s, mama’s, broers, zussen, opa’s, oma’s, buren, vriendjes, kennissen, IFC-ers van andere teams en voetballiefhebbers uit heel Ambacht, speelden de jongens een wedstrijd zoals ze die nog nooit hadden meegemaakt. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat sommigen een beetje onder de indruk waren van de omstandigheden en ook door de spanning niet hun normale niveau haalden.  

Het ging daarom zeker niet vanzelf, deze kampioenswedstrijd. Eerst leek wel nog even een makkelijke avond te worden, toen Randy al na vijf minuten de 1-0 binnenschoof na een mooie pass van Ilias. Helaas lukte het daarna niet meer om het overwicht in doelpunten om te zetten. Daardoor werd de rust met één doelpunt voorsprong gehaald. 

Na de rust sloeg de spanning nog meer in de benen van de IFC-ers. Meer en meer werd IFC teruggedrukt door Rijsoord, dat zijn laatste kans rook. De ene na de andere superspannende situatie ontstond voor de IFC-goal, maar dankzij keihard werken van de verdediging wist IFC er elke keer net een voet tussen te krijgen. Ook keeper Bart had nog twee goede reddingen, en één keer hadden we gewoon geluk dat Rijsoord net naast schoot.

Halverwege de tweede helft was daar echter ineens Jesse, die aan het eind van een mooie IFC-aanval zijn specialiteit liet zien: een keihard schot dat de Rijsoord-keeper volkomen kansloos liet. In de volgende 10 minuten werd Rijsoord overlopen door IFC. Ilias (2x) en Dylan op zijn befaamde wijze (opkomen van rechts en in de verre hoek snoeihard binnenschieten) bepaalden de eindstand uiteindelijk op 5-0.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.