ASWH zorgt voor spannend competitieslot

07 mei 2012
ASWH zorgt voor spannend competitieslot

HENDRIK IDO AMBACHT - De laatste speelronde in de hoofdklasse B wordt dankzij ASWH een ongekend spannende. Zaterdag wonnen de Ambachters op eigen veld namelijk van koploper Scheveningen. 

Het was in de eerste helft goed zoeken naar doelrijpe kansen. Scheveningen liet zien waarom de ploeg vaak in staat is met minimaal verschil te winnen. De defensie was degelijk en gaf weinig weg, terwijl men bij foutjes van ASWH vaak snel omschakelde en daarbij enkele keren dreigend was. Zo kwam Joël Tillema na zo'n uitbraak in goede schietpositie, maar Jordy van de Corput bracht redding. ASWH kwam wel enkele keren goed door, maar dan zat er vaak nog net een Schevenings been tussen voor er echt op doel geschoten kon worden. Dat was niet het geval toen Josiemar van de Werp rond het half uur een goede individuele actie maakte en van de rechterkant naar binnen kwam. Hij haalde uit, maar doelman Samir Beeldsnijder tikte de inzet uit de bovenhoek. Gescoord werd er dus niet in de eerste helft.

Na rust verscheen Elvis Versluis bij ASWH in de ploeg. Scheveningen deelde via Mehmet Aldogan, wiens schot door Jordy van de Corput werd gekeerd, en Samir El Moussaoui, die naast kopte na een vrije trap, nog wel de eerste speldenprikjes uit, maar daarna was het ASWH dat langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe begon te trekken. Het resulteerde na een kwartier spelen ook in de eerste treffer. Er ging een combinatie via diverse voeten aan vooraf. Mitchell van Esveld, Alexander van Dommelen, Elvis Versluis en Michael van Dommelen combineerden met korte passes, waarna uiteindelijk Ricardo Danning vrijgespeeld werd in het strafschopgebied. Alleen voor doelman Beeldsnijder bleef Danning uiterst kalm en beheerst bracht hij de 1-0 op het scorebord.

De achterstand was voor Scheveningen-trainer John Blok aanleiding om de boomlange Marcel de Bruijn in de punt van de aanval te zetten. Het maakte het spel van de bezoekers weliswaar opportunistischer, maar zeker niet dreigender. Scheveningen zocht het in lange ballen en daar wist de defensie van ASWH, die goed stond, wel raad mee. Slechts één keer werd het spannend, toen na een ouderwetse scrimmage uiteindelijk Michael Ros nog op doel kopte, maar opnieuw bracht Jordy van de Corput zonder problemen redding. ASWH, dat wel bleef voetballen, was vervolgens in de buurt van de beslissing. Ricardo Danning onderschepte de bal en ging het strafschopgebied in, waarna hij Alexander van Dommelen aanspeelde. De topscorer van ASWH stond echter met de rug naar de goal en kon geen doelpoging ondernemen, waardoor hij Elvis Versluis in stelling wilde brengen. De kleine Dordtenaar strandde uiteindelijk op doelman Beeldsnijder.

Ook de volgende stormram, Dennis Jos, kwam vervolgens binnen de lijnen bij de bezoekers. Dit sorteerde al evenmin effect, al bleef het met slechts 1-0 natuurlijk altijd nog gevaarlijk. ASWH kreeg door die alles of niets tactiek van Scheveningen meer ruimte en daar leek Alexander van Dommelen van te gaan profiteren, want hij kon na een diepe bal op weg richting Beeldsnijder. Net voor het strafschopgebied trok Samir El Moussaoui hem echter onderuit. Scheidsrechter Oudijk trok een rode kaart en gaf ASWH een vrije trap. Aanvoerder Ferry van Lare zette zich achter de bal en trapte deze, via een tegenstander, binnen. Na die bevrijdende 2-0 was de zege voor ASWH een feit en die kwam in de ruim bemeten extra tijd ook niet meer in gevaar.

Foto: Josiemar van de Werp wordt door een Scheveningenspeler op de huid gezeten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.