ASWH rekent af met LRC Leerdam

14 mei 2012
ASWH rekent af met LRC Leerdam

HENDRIK IDO AMBACHT - Het gedroomde scenario, waarin ASWH alsnog de titel in de hoofdklasse B zou opeisen, bleef vanmiddag helaas uit. ASWH voldeed met een grote overwinning in Leerdam ruimschoots aan de eigen opdracht, maar de 1-6 bij het reeds gedegradeerde LRC had uiteindelijk slechts een statistische waarde. 

De Ambachters gingen maar met één opdracht het veld in. Er moesten op sportpark Bruinsdeel drie punten worden gepakt, zodat ASWH kansrijk zou blijven als de concurrentie een steek zou laten vallen. Dat was eigenlijk al direct terug te zien, want vanaf de eerste balomwentelingen was ASWH de betere ploeg. Het leverde al vlot een paar mogelijkheden op, maar ook LRC Leerdam wist via Jamal Aamri, die na een voorzet van links de bal niet snel genoeg controleerde en op Jordy van de Corput stuitte, een keer gevaarlijk te worden. Vrijwel meteen daarna trof Alexander van Dommelen de paal, mede doordat doelman Mirco Bovo zijn inzet nog met de vingertoppen kon beroeren.

Na een klein kwartier brak Ferry van Lare uit. De aanvoerder kon slechts worden gestopt door een pittige overtreding, maar had wel de bal bij Alexander van Dommelen kunnen bezorgen. Scheidsrechter Kayis besloot dan ook goed om de voordeelregel toe te passen. Van Dommelen bood Elvis Versluis vervolgens de kans om te schieten, maar diens gekraakte schot kwam via het lichaam van Michael van Dommelen uiteindelijk voor de voeten van Josiemar van de Werp. De Dordtenaar bleef rustig en schoot de 0-1 binnen.

ASWH ging door en even later zetten Elvis Versluis en Michael van Dommelen een mooie combinatie op, die uiteindelijk resulteerde in een slim balletje breed van Versluis op Paul Scheurwater. De ijverige Ambachter raakte de bal echter niet goed, waardoor doelman Bovo zijn inzet kon keren. Elvis Versluis kwam ook niet uit met de rebound, zodat de aanval dood leek te bloeden. Dat was echter bepaald niet het geval. Mels van Driel kwam in balbezit en gaf een heerlijke crosspass op Alexander van Dommelen, die rechts in het strafschopgebied de bal controleerde en vervolgens snoeihard en schitterend in het dak van het doel joeg. Een plaatje van een treffer!

Vrijwel direct na de 0-2 verscheen Ferry van Lare al weer voor Bovo, maar de doelman bracht nog redding. Michael van Dommelen mikte van afstand naast na een passje van Paul Scheurwater, voorafgegaan door een rush van Elvis Versluis. Even later trapte doelman Bovo de bal zelf tegen het lichaam van de oudste Van Dommelen, waarna de bal maar net naast caramboleerde. Na iets meer dan een half uur was het wel weer raak. Elvis Versluis geselde eerst nog de lat, waarna de aanval door kon lopen en Ferry van Lare van een meter of twintig met een beheerst schot in de verre hoek de 0-3 liet noteren. 

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, namelijk met een offensief ASWH. Na tien minuten spelen werd de nummer tien van ASWH gevloerd, even buiten het strafschopgebied. Scheidsrechter Kayis kende een vrije trap toe. Alexander van Dommelen ging zelf achter de bal staan en krulde die in de kruising, zijn tweede van de middag en dus de 0-4. Daarna leek de concentratie even weg, want bij een diepe bal achter de defensie kreeg Arno van Noord te veel ruimte. Hij schoot binnen, waardoor hij net als in de eerste ontmoeting dit seizoen voor de 1-4 zorgde.

In het laatste kwartier gaf ASWH weer enkele keren gas en vielen er nog twee goals te bewonderen. Eerst zetten Elvis Versluis en invaller Ricardo Danning een goede combinatie op, die resulteerde in een voorzet van Versluis op Michael van Dommelen. Die schoot van dichtbij de 1-5 achter Bovo. Twee minuten later opende Michael van Dommelen fraai op broer Alexander, die trok naar binnen en vond Ricardo Danning. Met een ingenieus hakje speelde de Rotterdammer vervolgens Van Dommelen vrij en die prikte doelpunt nummer drie binnen: 1-6. Voor Alexander van Dommelen al doelpunt nummer 24 deze competitie, waarmee de Zwartewaler topscorer van de complete zaterdaghoofdklasse is geworden.

Foto: Josiemar van de Werp wordt achtervolgt door twee LRC ‘ers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.