ASWH wint Caru Beloftentoernooi

30 mei 2012
ASWH wint Caru Beloftentoernooi

HENDRIK IDO AMBACHT - Op maandag 28 mei vormde sportpark Schildman het decor voor het inmiddels tot een traditie uitgegroeide ASWH / Caru Beloftentoernooi. Op dit toernooi vertonen spelers tot 23 jaar, met per team enkele toegestane dispensatiespelers, hun voetbalkunsten. ASWH wist het in zonnige weersomstandigheden afgewerkte toernooi te winnen.

ASWH was ingedeeld in poule A. Het team van trainer Mark van der Velden begon het toernooi met een wedstrijd tegen Groote Lindt. Al snel namen de Ambachters de leiding via treffers van Ronald Ouwens en Emir Jasarevic. In de tweede helft wisten de Zwijndrechters nog fraai tegen te scoren, maar verder liet ASWH het niet meer komen. De eerste drie punten waren dankzij deze 2-1 overwinning dus binnen. Daarna was Hellevoetsluis, dat op het laatste moment als vervangende deelnemer aan het toernooi was toegevoegd, de tegenstander. Dit bleek een taaie opponent. ASWH kwam niet echt door de defensie van Hellevoetsluis heen en dus bleef het 0-0. Daardoor was de opdracht voor de laatste poulewedstrijd helder. Er moest gewonnen worden van Zwaluwen om de finale te bereiken. Dat lukte, want ASWH bleek met 2-0 te sterk voor de Vlaardingers. Voor rust opende Paul Scheurwater de score, in de tweede helft mikte Emir Jasarevic vanaf elf meter de tweede treffer binnen.

In de finale nam ASWH het vervolgens op tegen Excelsior Maassluis. Een sterke tegenstander, met ook enkele spelers uit de A-selectie in de gelederen. Paul Scheurwater had de smaak inmiddels te pakken, want met nota bene zijn linkerbeen maakte hij de 1-0. Even later kon een uitbraak van Excelsior Maassluis echter alleen gestuit worden door een overtreding en dus kregen de Tricolores een strafschop. Jesper Gudde benutte deze en zo was het weer 1-1. In de tweede helft kreeg ASWH de nodige kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de winnende goal bleef uit. Uiteindelijk kwam deze er toch. Na een overtreding op Wouter Daane kreeg ook ASWH een strafschop. Josiemar van de Werp pakte de bal en schoot onberispelijk binnen. De voorsprong bleef in stand tot het laatste fluitsignaal en dus mocht aanvoerder Paul Scheurwater uiteindelijk de beker in ontvangst nemen. Een mooie prestatie van de ASWH-beloften!

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.