DVS1 niet verder, DVS-A1 wel

04 juni 2012
DVS1 niet verder, DVS-A1 wel

HENDRIK IDO AMBACHT - Het was een spannend weekend voor de selectieteams van DVS. Tot een paar weken terug hadden alle teams nog promotiekansen, maar na afgelopen speelronde is er nog maar 1 kandidaat over: DVS A1 gaat dan komend weekend (zoals dat nu bekend is) op herhaling tegen mede-koploper Fortis.

DVS-2 was al twee speelrondes terug afgehaakt en afgelopen zaterdag werd door het vlaggenschip een pijnlijke nederlaag geleden tegen al gekroond kampioen Oranje Nassau, waardoor een nieuwe promotiekans gemist werd.

(KLASSE 3J) Oranje Nassau-DVS 17-11
In deze belangrijke wedstrijd had DVS eigenlijk maar twee echt goede periodes: bij aanvang en vlak na rust. De opening was voor de Ambachters, want DVS toonde de aspiraties via 0-2 en 1-3. Echter daarna gaf Oranje Nassau een lesje effectiviteit: zonder groots te spelen werd DVS op 6-3 gezet bij rust. Daarbij opgezweept door ex-DVS coach Koppejan, die zijn ploeg steeds maar bleef aanjagen, en het eigen spel te blijven spelen. DVS-coach Beuk zag het met lede ogen aan maar leek, mede met een goed uitpakkende wissel na rust, DVS terug te brengen: 9-8. Maar DVS haakte alweer snel af (10-8), alsof de laatste krachten al verspeeld waren. Te weinig en ook teveel gemiste (halve) kansen met te weinig rebounds, en de thuisploeg die speelde wel het eigen spel. Al gauw was het verschil van vier goals DVS te machtig en werd er nog in een doelpuntrijke slotfase de 17-11 eindstand bereikt.

Omdat DVS verloor werd ook bekend of de nummer drie Ventura Sport of de nummer vier Olympia er met het “promotiekans-kaart” vandoor zou gaan. Beide ploegen speelden tegen elkaar en konden dus DVS nog achterhalen. Het werd Olympia, dat won bij Ventura.

(KLASSE R4R) Korbatjo 3-DVS 2: 3-12
Een duidelijk verschil in een wedstrijd die nergens meer om ging. DVS blijft tweede in de poule, maar dat levert niets op.

(KLASSE A2L) DVS A1, dat samen met Fortis bovenaan staat in de poule, speelde een nagenoeg foutloze wedstrijd tegen laagvlieger Oranje-Wit A2. In Dordrecht werd het een zogenoemde “walk-over”: 5-21! Daarna was het afwachten wat Fortis had gedaan: die won ook naar verwachting , 13-6 van ADO A1, dat als vierde eindigt. 

 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.