ASWH wint eigen Beloftentoernooi

04 juni 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - 2e Pinksterdag vormde sportpark Schildman het decor voor het inmiddels tot een traditie uitgegroeide ASWH / Caru Beloftentoernooi.

Op dit toernooi vertonen spelers tot 23 jaar, met per team enkele toegestane dispensatiespelers, hun voetbalkunsten. ASWH wist het in zonnige weersomstandigheden afgewerkte toernooi te winnen.

ASWH was ingedeeld in poule A en begon het toernooi met 2-1 winst op Groote Lindt. De eerste drie punten waren dus binnen. Daarna was Hellevoetsluis, dat op het laatste moment als vervangende deelnemer aan het toernooi was toegevoegd, de tegenstander.

ASWH kwam, niet echt door de defensie van Hellevoetsluis heen en dus bleef het 0-0. De opdracht voor de laatste poulewedstrijd was helder. Er moest gewonnen worden van Zwaluwen om de finale te bereiken. Dat lukte, want ASWH bleek met 2-0 te sterk voor de Vlaardingers. In de finale nam ASWH het vervolgens op tegen Excelsior Maassluis. Een sterke tegenstander, met ook enkele spelers uit de A-selectie in de gelederen.

Paul Scheurwater had de smaak inmiddels te pakken, want met nota bene zijn linkerbeen maakte hij de 1-0. Even later kon een uitbraak van Excelsior Maassluis echter alleen gestuit worden door een overtreding en dus kregen de Tricolores een strafschop. Jesper Gudde benutte deze en zo was het weer 1-1. In de tweede helft kreeg ASWH de nodige kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de winnende goal bleef uit. Uiteindelijk kwam deze er toch.

Na een overtreding op Wouter Daane kreeg ook ASWH een strafschop. Josiemar van de Werp pakte de bal en schoot onberispelijk binnen. De voorsprong bleef in stand tot het laatste fluitsignaal en dus mocht aanvoerder Paul Scheurwater uiteindelijk de beker in ontvangst nemen. Een mooie prestatie van de ASWH-beloften die enkele weken geleden ook al winnaar werden van de Beloftencompetitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.