DVS A1 toch nog kampioen

11 juni 2012
DVS A1 toch nog kampioen

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS A1 heeft de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de tweede klasse gewonnen. In Bergen Op Zoom werd Fortis A1 met 8-11 aan de kant gezet.

Op het “neutrale terrein” van korfbalvereniging Scheldevogels was de start van Fortis overtuigender dan DVS. Beide ploegen hadden last van de fikse wind, en door de zenuwen kwam ook DVS niet in de gewenste vorm van het eerste bedrijf. Toch wist DVS na twintig minuten de voorsprong te pakken (3-5) en met 4-5 gingen de ploegen rusten. Na rust leek Fortis overtuigender de kleedkamer uit te zijn gekomen (5-5), maar na een kwartier na rust, bij 6-6, wist DVS in twee aanvallen ineens de voorsprong te pakken (6-8). En die bleek direct beslissend. 

Fortis trachtte nog wel te forceren (7-8), maar DVS pakte meer rebounds en wist aanvallend effectiever te worden. En daar was dan de 7-10 voorsprong; er was nog maar 10 minuten te spelen. Het beste was er toen al af bij Fortis. Het was de verdienste van DVS, dat toch nog zenuwachtig bleef ogen in de slotfase, dat middels langdurige aanvallen de wedstrijd uitgespeeld kon worden tot de uiteindelijke 8-11 eindstand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.