Drechtraad neemt amendement schulpverlening aan

13 juni 2012
Drechtraad neemt amendement schulpverlening aan

DRECHTSTEDEN  - De periode dat men opnieuw gebruik mag maken van schulpverlening van 10 jaar is teruggebracht naar 5 jaar. Een amendement van SGP/CU, CDA en de samenwerkende lokale partijen met deze strekking werd gisterenavond tijdens de vergadering van de Drechtraad in Zwijndrecht aangenomen.

 De periode is momenteel 3 jaar. Het voorstel van het Drechtstedenbestuur was om deze periode per 1 juli as. verhogen tot maximaal 10 jaar. (Mede)-indiener Bert Staat (SGP/CU) vond een periode van 10 jaar veel te lang. Hij verwacht dat door de huidige recessie meer mensen een beroep moeten doen op schuldhulpverlening, De kans dat mensen een herhaald beroep op schuldhulpverlening moeten doen is derhalve ook veel groter. “Een klein rondje langs een aantal gemeenten laat zien we ook met de termijn van 5 jaar zelfs nog aan de bovenzijde van de meetlat zitten.”

Met klem riep Bert Staat het Drechtstedenbestuur op in te zetten op preventie en vroegtijdige signalering.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.