Raadsvergadering over financiën

13 juni 2012
Raadsvergadering over financiën

HENDRIK IDO AMBACHT -  Ondanks de economische tegenwind is de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht er in geslaagd om een positief resultaat te bereiken over het jaar 2011. Dit bleek tijdens de gemeenteraadsvergadering van maandag 11 juni. Ook kwamen andere onderwerpen als de toegang van de Ridderhal ter sprake. 

Financiën
Alle politieke partijen spraken waardering uit voor de inzet van het college en in het bijzonder van Wethouder Flach voor het financiële verslag over het jaar 2011.  Dit werd letterlijk onderstreept: raadslid Groos van de plaatselijke partij A.U.B. deelde oranje pluimen uit aan alle collegeleden.  De gemeente heeft 2011 afgesloten met  een resultaat van 1 miljoen euro.  De VVD, bij monde van raadslid Doevendans, gaf aan dat de verklaring hiervoor vooral gevonden moest worden in omstandigheden die buiten de gemeente liggen.  Meevallers waren er namelijk door bijvoorbeeld een reorganisatie van de regionale brandweer die een ton opleverde.  Verder plaatste deze partij kritische kanttekeningen bij de daling van het eigen vermogen met 8 miljoen. De VVD vond 2011 een slecht jaar voor Hendrik-Ido-Ambacht.  De belangrijkste oorzaak hiervoor zijn tegenvallers in De Volgerlanden en binnen het project Noordoevers. De VVD fractie vroeg zich of het college wellicht de risico’s niet te optimistisch heeft ingeschat. Verantwoordelijk Wethouder Flach deelde de conclusie dat 2011 een slecht en geen vrolijk jaar was, waarbij de financiële tegenwind voornamelijk kwam door een verslechtering van de woningverkoop in De Volgerlanden. 

Toegang Ridderhal
De plaatselijke politieke partij Gemeente Belangen vraagt aandacht voor de toegang van de sporthal De Ridderhal door mindervalide bezoekers. Om dit te verbeteren moeten de deuren van deze  sporthal vervangen worden. Wethouder Van der Vlies geeft dat er naar dit punt gekeken is,  maar dat er op dit moment geen geld beschikbaar is. Alleen als er een financiële meevaller is er kan de bewuste 10.000 euro worden uitgegeven voor het vervangen van deze deuren. 

Petrakerk
De VVD fractie stelde vragen over de afronding van het proces over het plan van de Petrakerk om het centrum een nieuw gebouw te realiseren. Zo wilde deze partij weten of de gemaakte kosten worden doorberekend aan de plaatselijke Gereformeerde Gemeente. Verantwoordelijk Wethouder Van der Vlies geeft aan dat ambtenaren momenteel werken aan een afrondend rapport. Daarin zal het financiële aspect ook worden meegenomen.

Felicitaties
Felicitaties waren er voor Mevrouw Burger van de VVD-fractie die een plaats heeft gekregen in een commissie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en voor burgemeester Heikoop die voorzitter is geworden van de commissie ‘Deltapoort’. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.