Burgemeester Heijkoop bezoekt hospice De Cirkel

10 juli 2012
Burgemeester Heijkoop bezoekt hospice De Cirkel

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht heeft vandaag een bezoek gebracht aan hospice De Cirkel. Hij liet zich uitgebreid informeren over de dagelijkse gang van zaken in het hospice door de voorzitter van het bestuur van hospice De Cirkel, Peter Top, bestuurslid Armand Tournois en Monique Pol, een van de drie coördinatoren van hospice De Cirkel. 

De burgemeester draagt het hospice, dat is gevestigd in zijn gemeente, een warm hart toe en vindt het bijzonder dat de organisatie zoveel draagvlak heeft bij de bevolking. Hij refereerde daarbij onder andere aan de Inner Circle Run en de vele spontane donaties die het hospice krijgt van inwoners, bedrijven en organisaties uit de Zwijndrechtse Waard. Tijdens de rondleiding door het hospice sprak de burgemeester met een van de bewoners die de medewerkers complimenteerde met hun uitstekende zorg voor de mensen. “Ik voel me hier echt welkom en wil hier niet meer weg,” aldus de bewoner tegen de burgemeester. 

De heer Heijkoop onderstreepte tijdens het gesprek dat hij onder de indruk is van het werk dat de vrijwilligers en coördinatoren gezamenlijk verzetten in het hospice. “De sfeer voelt goed en uit alles blijkt dat er aandacht en warmte is voor iedereen.” Hij doelde daarmee onder andere op de speciale familiekamers. Hij noemde het hospice een mooie voorziening voor mensen in een laatste levensfase. “Zij krijgen hier de aandacht en zorg die ze thuis soms niet meer kunnen krijgen.” 

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn ruim 75 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.