ASWH doet goed mee met Excelsior

30 juli 2012
ASWH doet goed mee met Excelsior

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdag j.l. stond de eerste oefenwedstrijd op het programma voor ASWH. Met drie trainingen in de benen trof ASWH direct een zeer behoorlijke tegenstander, in Excelsior. De Rotterdammers spelen, na de degradatie van vorig jaar, komend seizoen in de Jupiler League en startten enkele weken geleden al met de voorbereiding. Dat ASWH de wedstrijd met 1-3 verloor, was dan ook zeker geen schande. De Ambachtse supporters zullen bovendien met een goed gevoel naar het spel van ASWH hebben gekeken, want de ploeg deed prima mee met de profs. Een nederlaag met perspectief dus.

Trainer Ron Timmers stuurde voor de eerste wedstrijd van het seizoen een zeer herkenbaar elftal in het veld, met tien spelers die vorig seizoen in de gebruikelijke basisformatie stonden. Dit had uiteraard als gevolg dat er niet lang naar de juiste afstemming moest worden gezocht, zodat ASWH vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Tempelaar direct goed mee kon voetballen met Excelsior. Sterker nog, in de eerste twintig tot vijfentwintig minuten was ASWH de betere ploeg. Het was slimmer in de duels en ook voetballend was het Excelsior geregeld de baas. De eerste serieuze doelpoging was dan ook van ASWH. Mels van Driel, vorig jaar speler van het jaar, testte met een goed schot de kwaliteiten van doelman Jordy Deckers. Die wist met zijn vuisten te voorkomen dat Van Driel scoorde tegen zijn oude club. Na iets meer dan tien minuten opende het fris spelende ASWH de score en dat was op dat moment terecht. Josiemar van de Werp speelde Alexander van Dommelen aan, die de bal prima kaatste op de goed inlopende Ferry van Lare. Die bleef rustig en schoof de bal onder Deckers door. 

Excelsior kwam na de drinkpauze halverwege de eerste helft wel beter in de wedstrijd te zitten. Met name Darren Maatsen toonde zich gevaarlijk. Jordy van de Corput moest al zijn keeperskwaliteiten aanspreken om een kanonskogel van Maatsen uit de goal te houden. Via zijn handen eindigde het schot op de lat. Daaropvolgend kreeg Excelsior een hoekschop. Die werd kort genomen. Marley Berkvens legde aan vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet eindigde, opnieuw via de vingertoppen van Van de Corput, op de paal. De rebound was een prooi voor Darren Maatsen. Met een knappe volley schoot hij de terugspringende bal van net buiten het strafschopgebied binnen. Even later mikte de razendsnelle buitenspeler, die twee jaar geleden nog voor Excelsior Maassluis speelde, nog op de paal. Kort voor rust namen de Rotterdammers de leiding. Een goede aanval over de rechterflank eindigde in een voorzet van rechtsback Jordy van Deelen. Mick van Buren kopte bij de tweede paal binnen en zo gingen beide partijen met een 1-2 tussenstand rusten, overigens niet nadat Rick Kruys met een woeste tackle de eerste helft van Everton Pires Tavares iets had ingekort. Later maakte de Excelsior-speler nog wel zijn excuses voor deze fikse overtreding.

Na rust verschenen aan beide kanten wat nieuwe spelers in het veld. Jordy van de Corput toonde zich net als voor rust in goede vorm, want hij voorkwam met een aantal goede reddingen meer Rotterdamse goals. Zo stompte hij een schot van Daan Blij uit het doel en had hij een katachtige reflex in huis op een kopbal van de na een vrije trap wel zeer vrijgelaten invaller Niels Vorthoren.

ASWH bleef tot het einde proberen om nog een gelijkmaker op het bord te krijgen, maar slaagde daar niet meer in. Ook Excelsior leek niet meer tot scoren te komen, aangezien Roland Alberg een open kans liet liggen en Jordy van de Corput andermaal een goede redding in huis had op een schot van Moussa Kalisse, die razendsnel combineerde met Rangelo Janga. In de slotminuut was het dan toch nog raak. Moussa Kalisse ging nu eens buitenom en zette voor vanaf links, waarna Darren Maatsen de bal voorbij de tweede paal fantastisch op de schoen nam. Zijn volley eindigde in de kruising, een prachtige goal van de aanvaller. Daardoor eindigde het duel in 1-3.

Zaterdag ASWH – Argon
Komende zaterdag oefent ASWH thuis tegen het uit de Topklasse gedegradeerde Argon uit Mijdrecht. Een oude rivaal waartegen in 2005 gestreden werd om de landstitel die werd gewonnen door ASWH. Wie herinnert zich niet de beslissende thuiswedstrijd, een ongekende thriller die na verlenging werd gewonnen met strafschoppen. De Mijdrechtenaren willen zo snel mogelijk terugkeren naar de Topklasse en hebben veel versterkingen aangetrokken. Een uiterst interessante oefenwedstrijd dus. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.