Grote oefennederlaag voor ASWH

06 augustus 2012
Grote oefennederlaag voor ASWH

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op het eigen kunstgrasveld een zeldzaam grote oefennederlaag geleden tegen zondaghoofdklasser Argon.  De club uit Mijdrecht, vorig jaar nog actief in de topklasse, won met 1-5. 

ASWH had wellicht gehoopt vandaag de eerste oefenzege van de voorbereiding te boeken, maar dat zat er niet in. Hoewel ASWH meer balbezit had, wist het weinig echte kansen te creëren. Argon was wat dat betreft gevaarlijker in de counter en vooral veel effectiever. Waarbij moet worden aangetekend dat ASWH verdedigend niet de beste dag beleefde. Al na tien minuten opende Argon de score. Yassin Ouhadou kreeg echter wel erg veel tijd en ruimte van het centrale duo en kon, na hen simpel te hebben uitgespeeld, ook Eric Abdul passeren.

De snelle tegengoal leek ASWH aan te sporen, want in de fase daarna werd er behoorlijk gevoetbald. Dit leverde ook de gelijkmaker op en die kwam tot stand na een goede actie. Josiemar van de Werp zette zelf de aanval op, combineerde met Michael van Dommelen en wist de bal knap over de doelman te wippen. Snel na de 1-1 stond ASWH echter toch weer op achterstand. Jorn van Lunteren kon de bal uit een vrije trap over de uitkomende Eric Abdul koppen en via het aluminium stuitte de bal over de lijn. Bij deze treffer leek de communicatie achterin niet optimaal. In het restant van de eerste helft kreeg ASWH nog één prima kans op de gelijkmaker, toen Ebu Öztürk goed kaatste en Josiemar van de Werp in schoot. Hij zocht het doel echter te hoog. Ook Argon liet nog een goede kans liggen na een snelle uitbraak, zodat er gerust werd met een 1-2 stand.

De tweede helft begon vervolgens dramatisch voor ASWH. Een diepe bal van achteruit leek door Mark Bevaart eenvoudig onschadelijk te worden gemaakt. Opnieuw was de afstemming achterin niet goed, want Bevaart speelde terug en daar leek de ingevallen Jordy van de Corput niet meer op te rekenen. Voor Yassin Ouhadou was het een koud kunstje om de te korte terugspeelbal langs Van de Corput te tikken en Argon op 1-3 te zetten. Tien minuten later was het weer raak. Vincent Verheul schoot de bal van een aardige afstand hard in de kruising. Een knappe treffer van de middenvelder van Argon, maar hij kreeg wel alle gelegenheid om aan te nemen en nog wat te dribbelen.

Ondanks de grote achterstand had ASWH eigenlijk meer balbezit, maar de defensie van Argon toonde zich vanmiddag onverzettelijker dan de Ambachtse afweer. Daardoor kreeg ASWH feitelijk geen kansen om iets aan de achterstand te doen. Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog erger en wederom deelde ASWH een cadeautje uit. Mohssin Ghorafi mocht ingooien en besloot de bal terug te werpen richting Jordy van de Corput. Die leek daar niet op bedacht en moest naar de bal toe. Hij trapte langs het speeltuig, Jorn van Lunteren pikte op en liep op zijn gemakje naar het lege doel om de 1-5 te maken.

Vervolg oefenwedstrijden ASWH
Komende dagen staan er twee oefenwedstrijden voor ASWH op het programma. Donderdagavond wacht de interessante krachtmeting met zaterdagtopklasser Capelle, twee dagen later speelt ASWH in de vroege middag tegen Poortugaal. Deze wedstrijden worden op het terrein van de vv Smitshoek gespeeld in het kader ZPRESS Media Group toernooi.

Aanvangstijd donderdag is 19.30 en zaterdag 12.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.