ASWH opent bekertoernooi met nederlaag

19 augustus 2012 door Ad van Herk
ASWH opent bekertoernooi met nederlaag

HENDRIK IDO AMBACHT - Bekerduels in Brabant en Zeeland bleken de afgelopen jaren al geregeld erg lastig voor ASWH. Bij de officiële opening van het seizoen 2012/13 was dat helaas wederom het geval. Een zwak acterend ASWH verloor met 4-2 bij JEKA, dat speelt in de eerste klasse bij de zondagamateurs.
Het strijdplan vooraf was helder. ASWH wilde snel op voorsprong komen. Dat Michael van Dommelen al in de vierde minuut de 0-1 liet noteren, was dan ook het ideale scenario.

Lang kon ASWH echter niet van de voorsprong genieten. Na een lange bal van achteruit, waarvan JEKA er vanmiddag heel veel gaf, kon aanvaller Jordy van Wijnen een minuut na de openingstreffer plots alleen door richting Eric Abdul. Die aarzelde iets te lang of hij moest komen of niet, kwam uiteindelijk wel, maar werd door Van Wijnen omspeeld. De spits schoof daarna de 1-1 binnen en ASWH kon opnieuw beginnen. De thuisploeg was duidelijk gretiger. JEKA speelde opportunistisch voetbal, maar doordat ASWH zich in de duels liet aftroeven was elke diepe bal achter de defensie gevaarlijk. Ook de 2-1 kwam op die manier tot stand. Vleugelspits Jorik Mijnhijmer kon doorlopen en liet een voorzet los, die via het lichaam van Jesse Schotman ineens achter in het net plofte. Zo was het na elf minuten spelen 2-1 en mocht ASWH even later de handen dichtknijpen toen Van Wijnen nog eens alleen naar Eric Abdul kon stormen. Nu bracht de goalie redding.

Halverwege de eerste helft herstelde ASWH zich en liet het de bal meer rondgaan, zonder tot het flitsende spel van de laatste oefenduels te komen. Het bleek wel voldoende om kansen te krijgen. Zes minuten voor rust werd het dan ook gelijk. Een vrije trap van Mels van Driel kon door de doelman niet klemvast worden gepakt, mede doordat Paul Scheurwater het kopduel aanging. De bal viel voor de voeten van Michael van Dommelen, die zijn tweede van de middag scoorde. Na de 2-2 kreeg ASWH via Ferry van Lare en Mels van Driel, na goed kaatswerk van Michael van Dommelen, nog kansen om op voorsprong te komen. Beide keren lag doelman De Liefde in de weg.

Na rust had ASWH ook nu weer veel meer balbezit, maar JEKA bleef gevaarlijk in de omschakeling. Zes minuten na rust kwam de derde Bredase treffer volledig uit de lucht vallen. Plots kwam de bal voor de voeten van Dennis Peragon, die uithaalde en de bal via de paal in het doel zag eindigen. JEKA maalde er terecht niet om, zakte nog verder terug en liet ASWH het spel maken. Dat ging de Ambachters niet goed af, het tempo lag te laag om JEKA uit elkaar te spelen. Desondanks kreeg ASWH nog wel twee prima kansen op de gelijkmaker. Eerst mocht Ebu Öztürk helemaal alleen richting de doelman, maar zijn schot eindigde op het lichaam van De Liefde. In de slotfase, toen Emir Jasarevic al was ingebracht als extra aanvaller, kreeg Josiemar van de Werp na een goede combinatie door het strafschopgebied nog een goede kans. Hij schoot voorlangs. In de laatste minuut besliste JEKA de wedstrijd middels een counter over de rechterflank. Dennis Peragon zette voor, Jorik Mijnhijmer scoorde.

Martin van Geel bij Businessclub ASWH
De technischmanager van Feyenoord, Martin van Geel, is maandag 27 augustus te gast bij de Businessclub van ASWH. Dan wordt de eerste sponsoravond van het nieuwe seizoen georganiseerd. Ongetwijfeld gaat Martin van Geel vertellen over het wel en wee van Feyenoord, hoe de club uit het dal is geklommen en hoe de Rotterdammers weer aan de top zijn gekomen van de eredivisie.
Nog twee bijzondere momenten zullen er deze avond zijn. Allereerst wordt de presentatiegids gepresenteerd en vervolgens wordt de nieuwe website in gebruik gesteld. Deze website is mogelijk gemaakt door de bedrijven Villa DM en Lucrasoft.
Het belooft weer een boeiende avond te worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.