ASWH bekert door naar goede zege

27 augustus 2012 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT -  Na de nederlaag bij JEKA vorige week leek het even spannend te wordenof ASWH de volgende ronde in de districtsbeker Zuid I zou bereiken. De ploeg zette de zaken echter keurig recht en wist vanmiddag, na de midweekse zege op Pelikaan, ook vv Dongen te verslaan. ASWH won dikverdiend met 0-3 bij de Brabantse zondaghoofdklasser, die er totaal niet aan te pas kwam. Omdat JEKA van Pelikaan verloor eindigde ASWH bovendien als poulewinnaar.

De Ambachtse elf startten vervolgens prima tegen het Dongen. Al in de vierde minuut opende ASWH de score. Een voorzet van Alexander van Dommelen vanaf de rechterflank leek te hard, maar belandde op links bij Robbert Stout. De van Papendrecht overgekomen linkspoot bleef goed kijken en gaf prima voor op de inlopende Josiemar van de Werp, die doelman Akkermans het nakijken gaf.

Het bleek het startsein voor een prima eerste helft van ASWH. De ploeg was heer en meester en zet de spelers van Dongen steeds kort op de huid. Die wisten daar nauwelijks raad mee. ASWH was scherper en simpelweg beter. Het enige dat er aan ontbrak was een tweede Ambachtse treffer. Er kwamen genoeg gevaarlijke aanvallen, maar de afronding was steeds net niet scherp genoeg. De thuisploeg stelde daar één gevaarlijke uitbraak tegenover, maar de boomlange spits Roel Willemse schoot naast. Met een verdiende voorsprong op zak kon ASWH gaan rusten.

De opdracht voor het tweede bedrijf was dus helder. Er moest nog een doelpunt bij, want aan een punt zou ASWH niet genoeg hebben en er kan altijd een balletje verkeerd vallen. Afstand nemen was dus het devies en dat ging ASWH goed af. Na zes minuten spelen vond Michael van Dommelen de ruimte om Josiemar van de Werp aan te spelen. De Dordtenaar ging het strafschopgebied in, passeerde zijn tegenstander en schoot met zijn linkerbeen in. Helaas voor Van de Werp stond de paal in de weg, maar de alerte Robbert Stout was er als de kippen bij om de rebound tot doelpunt te promoveren. Een minuut of tien later besliste ASWH de wedstrijd definitief. Een heerlijke combinatie tussen Robbert Stout en Michael van Dommelen, waarbij de spits de bal met de hak terug bezorgde bij de linkermiddenvelder, eindigde in een schot van Stout. Doelman Akkermans kon redding brengen, maar opnieuw was de rebound een prooi voor een ASWH-speler. Alexander van Dommelen zette de 0-3 op het scorebord en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.