ASWH in ondertal naar zege op Kloetinge

25 september 2012
ASWH in ondertal naar zege op Kloetinge

HENDRIK IDO AMBACHT -  ASWH is er in geslaagd de gedeelde koppositie in de hoofdklasse B te behouden. Op terrein boekte de ploeg een zwaarbevochten zege op Kloetinge (3-1). De laatste tien minuten speelde ASWH met tien man na een veelbesproken rode kaart voor Elvis Versluis, maar desondanks trokken de Ambachters de wedstrijd naar zich toe.

De eerste helft was weinig sprankelend. Kloetinge, toch goed begonnen aan het seizoen, ontplooide vrijwel geen aanvallende initiatieven. Daardoor moest ASWH zich een weg zien te banen door een hecht gegroepeerde defensie en dat bleek behoorlijk lastig. Echte kansen bleven daardoor lange tijd uit.

Even na het half uur was het echter toch raak. Een treffer die letterlijk uit de lucht kwam vallen. Bas van Stokkom gaf een goede dieptepass op Michael van Dommelen, die het kopduel van zijn tegenstander won en de bal met het hoofd kon terugleggen op broer Alexander. De nummer tien van ASWH bedacht zich niet en schoot ineens met links de bal in de verre hoek. Een knappe goal van de jongste Van Dommelen, zijn eerste deze competitie.

Het doelpunt brak de wedstrijd open, al bleef Kloetinge nog steeds vooral op de counter loeren. Wel kreeg het een goede schietkans via Daan Esser, maar Jordy van de Corput redde bekwaam. In de slotfase zette ASWH nog een aantal aardige aanvallen op. Zo gaf Marco de Borst de bal goed voor op Michael van Dommelen, die net naast schoot. Paul Scheurwater had bovendien pech toen hij een enorme knal los liet, die echter vol op een tegenstander eindigde.

Het bleef dus bij 1-0.
In de tweede helft brak Josiemar van de Werp al vlot door op rechts, maar zijn balletje breed werd door Paul Scheurwater naast gemikt. Daarna draaide het wedstrijdbeeld echter. Kloetinge nam meer risico en werd gevaarlijker. Een ongelukkige kaats van Elvis Versluis zette Daan Esser onbedoeld vrij voor Jordy van de Corput. Met een fantastische reflex keerde de doelman de inzet van Esser, waarna Van de Corput ook nog eens de door Tom Blomaard ingeschoten rebound onschadelijk maakte. Kort daarna moest Ferry van Lare met een goede sliding een doelrijpe kans verijdelen. Het was dan ook erg prettig dat ASWH juist in die fase de tweede goal maakte. Een prima aanval via Josiemar van de Werp over de rechterkant eindigde met een scherpe voorzet van de Dordtenaar. Michael van Dommelen wist er wel raad mee en kopte de bal bij de tweede paal knap tegendraads binnen.

Kloetinge gaf zich echter nog niet gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die leek er te komen toen Tom Blomaard na een hoekschop op doel kopte, maar hij raakte de lat. Een minuut of tien voor tijd scoorde Kloetinge alsnog. Hier ging overigens een een rijtje merkwaardige beslissingen van scheidsrechter Fikkert aan vooraf. Eerst kende hij Kloetinge ten onrechte een hoekschop toe. Die werd genomen en de vrijliggende bal werd door een speler van de Zeeuwen op doel geschoten. Daar kreeg een ASWH'er het speeltuig tegen de hand. Fikkert floot voor een strafschop, hetgeen logisch was. De leidsman wilde ook nog een rode kaart uitdelen, volgens de regels ook verdedigbaar. Het enige probleem was dat Fikkert totaal geen idee had wie hij moest bekeuren en ook zijn assistent had geen flauw benul. Daarom had het er alle schijn van dat Fikkert op de gok maar Elvis Versluis als dader aanwees. De verkeerde, want het was Marco de Borst. Na de wedstrijd gaf de scheidsrechter zijn fout toe, dus mogelijk krijgt deze kwestie nog een vervolg.

Toen de commotie achter de rug was, nestelde Corné Schilperoort zich achter de bal. Hij schoot raak, hoewel Jordy van de Corput nog wel in de goede hoek zat. Daarmee moest ASWH na 350 minuten competitievoetbal de eerste tegengoal slikken. Met tien man en nog tien minuten plus blessuretijd te gaan, diende ASWH de voorsprong over de streep te trekken. Daarin slaagde het. De overgebleven tien, met daarin ook de voor Mark Bevaart ingevallen Robbert Stout, rechtten de rug en toonden zich onverzettelijk. Daardoor was het ASWH dat zelf wist te scoren en zo de wedstrijd besliste. Michael van Dommelen verdiende een vrije trap. Het was Alexander van Dommelen die deze scherp voor de goal trapte, waarna Paul Scheurwater de bal voor het doel kopte. Daar stond Bas van Stokkom klaar om het laatste tikje te geven. Met zijn eerste goal in de hoofdklasse bracht de Brabander in Ambachtse dienst de stand op 3-1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.