ASWH heeft geen kind aan Nivo Sparta

01 oktober 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft met succes de koppositie in de hoofdklasse B verdedigd. Zelf wonnen de Ambachters met 0-7 van Nivo Sparta. Omdat de andere uitslagen gunstig waren, is ASWH nu inmiddels alleen koploper.
Al vanaf de eerste balomwentelingen was duidelijk met welke intenties ASWH naar Zaltbommel was afgereisd. Het drukte het nog puntloze Nivo Sparta direct terug en een vroege voorsprong leek in de maak toen Everton Pires Tavares alleen voor doelman Dennis Westerlaken opdook. Zijn stiftballetje ging keurig over de keeper, maar was net niet hard genoeg en dus kon een verdediger nog redding brengen. Toch duurde het niet lang voor ASWH voor de eerste keer kon juichen. Na een goede interceptie van Paul Scheurwater kwam Alexander van Dommelen in balbezit. Die had al gezien dat broer Michael vertrokken was en gaf een prima pass. Michael van Dommelen bedacht zich niet en schoot ineens op doel. Daarmee liet hij doelman Westerlaken kansloos en was het 0-1.

Josiemar van de Werp leek op weg naar een tweede goal, toen de door Alexander van Dommelen aangespeelde aanvoerder Ferry van Lare hem goed bediende. De inzet van Van de Werp was echter niet hard genoeg om de doelman te passeren. Even voor het half uur was het dan wel voor de tweede keer raak. Mels van Driel nam een vrije trap snel en kreeg de bal weer terug van Michael van Dommelen. Van Driel behield het overzicht en legde terug op Alexander van Dommelen. De nummer tien van ASWH schoot hard in, maar de lat stond in de weg. De rebound was ook een prooi voor de jongste Van Dommelen, maar nu stond de paal in de weg. Vastberaden om te scoren gleed de Zwartewaler alsnog naar de bal en wist hij de 0-2 op het scorebord te krijgen.

Nadat Nivo Sparta zich eigenlijk voor het eerst in het Ambachtse strafschopgebied had gemeld, waar Mark Bevaart met een sliding een doelkans verhinderde, zette ASWH nog eens aan. Everton Pires Tavares kwam op de linkerflank aan de bal, passeerde zijn tegenstander en ging goed door. Hij had een afgemeten voorzet in huis op Michael van Dommelen, die de 0-3 in het net tikte. Met die comfortabele voorsprong mocht ASWH gaan rusten.
De tweede helft was nog geen tien seconden oud toen het al 0-4 stond. Nivo Sparta nam de aftrap en ASWH zette direct druk. Daarbij onderschepte Ferry van Lare de bal. De aanvoerder besloot om de kortste weg richting het doel te nemen, schudde onderweg wat tegenstanders af en schoof beheerst de vierde treffer binnen. Het was het startsein voor een periode vol eenrichtingsverkeer, waarbij het af en toe smullen was van de aanvallen die ASWH op de mat legde. Een goed voorbeeld was de aanval over links, opgezet door Michael van Dommelen, via Mels van Driel, die goed voorzette op Josiemar van de Werp. Diens inzet werd echter van de lijn gehaald.

Na een schaarse hoekschop van Nivo Sparta liet ASWH vervolgens een perfecte uitbraak zien. Jordy van de Corput ving de bal en de doelman gooide het speeltuig direct uit naar Josiemar van de Werp. Die stak een groot deel van het veld over en zette voor op Michael van Dommelen, die met een fraaie volley knap zijn derde van de middag achter doelman Westerlaken schoot. Een paar minuten later was het weer prijs. Een goede hoekschop van Everton Pires Tavares werd door Josiemar van de Werp met het hoofd verlengd tot bij Bas van Stokkom. De Brabander heeft na zijn eerste goal in de hoofdklasse kennelijk de smaak te pakken, want hij kopte opnieuw raak en bracht de stand op 0-6. Het feestje was amper gevierd of Everton Pires Tavares kwam al weer in balbezit. Hij zag Michael van Dommelen vrij staan, speelde de spits aan en die passeerde de doelman met een geplaatst schot in de hoeken bepaalde de eindstand op 0-7.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.