Yulius: onderzoek naar overlast voor omwonenden

17 april 2012

HENDRIK IDO AMBACHT -  Yulius is een voorstander om een risico-analyse te maken van de gevolgen voor de omwonenden. Deze toezegging deed dinsdagavond een vertegenwoordiger van de GGZ Yulius tijdens een druk bezochte informatieavond. Deze instelling wil een hoofdvestiging in Zuidwende-Zuid. De hoofdvestiging zal bestaan uit een aantal woon/zorgvoorzieningen en voor een deel uit kantoor. Insprekers maakten zich ook zorgen om overlast van patienten in de omgeving. Psychiater mevr. Gosker maakte duidelijk dat patienten in de gesloten afdeling niet zonder begeleiding buiten komen. Er is verder geen verslavingszorg in deze voorziening. Veel omwonenden waren niet gerustgesteld door de bijdragen van de vierkoppige Yulius-delegatie, zo bleek gisterenavond. Ze vreesden mogelijke overlast.

De omwonenden verbaasden zich er over dat  Yulius kiest voor deze locatie vanwege de ruimte en het groen rond het gebouw. Ze wezen er op dat het gebied tussen de Groene Zoom en de rijksweg A16 bestemd is voor kantorenbouw. Verder zou er voor de kinderen nauwelijks meer groen zijn om te kunnen spelen.

Projectleider Wim Kamp wees erop dat in 2009 in de Structuurvisie is vastgesteld dat het betreffende gebied is aangewezen ivoor de bouw van maatschappelijke voorzieningen.  In het verleden zijn in dit kader de vervangende bouw van de Petrakerk en de nieuwbouw van het zwembad De Louwert genoemd, aldus Kamp.

Begin mei neemt het college een principebesluit over de komst van deze hoofdvestiging. Op 30 mei zal de raadscommissie Ruimtelijke Zaken over dit principebesluit debateren, waarbij de mogelijkheid tot inspreken bestaat.  "We komen massaal", kondigde een inspreekster gisterenavond enthousiast aan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.