DVS de zaal in als herfstkampioen

15 oktober 2012
DVS de zaal in als herfstkampioen

HENDRIK IDO AMBACHT - De selectieteams van DVS doen halverwege de competitie nog steeds mee  om de hoogste plaatsen. DVS-1 won in Rotterdam van Thor en bereikte een eerste unieke mijlpaal: ongeslagen tot aan de aanvang van de zaalcompetitie. DVS-2 won eveneens van Thor-2 en moet nog een inhaalwedstrijd spelen tegen huidig koploper ONDO in Middelburg. DVS A1 verspeelde een punt tegen Nieuwerkerk en duldt nu WION naast zich bovenaan de ranglijst

(KLASSE 3J)         Thor1 - DVS1             7-14 (3-7)
Het door de regen zwaar aangetaste en dus lastig bespeelbare veld van Thor bleek uiteindelijk geen probleem voor de Ambachters. Aanvankelijk ging de score gelijk op maar vlak bij rust sloeg DVS het eerst gat van vier goals. Direct na rust was de angel direct uit de partij toen DVS snel twee maal scoorde (3-9). Daarna was het een kwestie van uitspelen en kan het team van Chris Beuk dubbel gaan genieten van de overwinning! Immers, DVS handhaaft de koppositie (zonder puntverlies!) en zag “en passant” ook de directe concurrenten TOGO en Stormvogels verliezen. Zodoende staat DVS nu vier punten los van de concurrentie en mag het vijf maanden de herfsttitel (veld) dragen.
        
(KLASSE R4T)         Thor2 - DVS2             2-6 (1-4)
Weinig goals in een verder saaie wedstrijd op het kleiige veld van Thor. Bezoekende ploeg DVS had een enorm veldoverwicht en miste erg veel kansen. DVS verdedigde prima maar liet na Thor nog verder af te straffen. Na rust was er zelfs een doelpuntloos half uur, maar DVS kwam nimmer in gevaar. DVS kon wel de krachten sparen voor de inhaalwedstrijd tegen ONDO, dat zelf ook won. DVS coach Hartendorp hoopt met zijn team het voorbeeld van het vlaggenschip te volgen  omdat deze wedstrijd zal bepalen wie er zich in deze poule “Herbstmeister” mag noemen.

(KLASSE A2M)         Nieuwerkerk -  DVS A1        7-7
Het vroege aanvangstijdstip leek de Ambachtse lijstaanvoerder meer parten te spelen dan de thuisploeg. DVS creëerde zeer veel kansen maar scoorde veel te weinig. Vrije ballen en zelfs een strafworp waren niet voldoende om de score hoger te doen zijn dan de zeven goals de nu gescoord zijn. Nieuwerkerk kreeg daarmee een punt cadeau van DVS, dat nu het Rotterdamse WION naast zich duldt aan kop van de ranglijst. Het oogsten zal nog even duren: in maart 2013 zal de veldcompetitie pas weer hervat worden. In november zal de zaalcompetitie aanvangen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.