ASWH verslaat Heerjansdam in oefenduel

22 oktober 2012
ASWH verslaat Heerjansdam in oefenduel

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zaterdag 20 oktober oefende ASWH op eigen veld tegen Heerjansdam. Heerjansdam dat dit seizoen in de eerste klasse speelt, werd met 4-1 verslagen.

ASWH hield divers spelers uit voorzorg langs de kant. Zo kwamen Michael van Dommelen, Everton Pires Tavares en Paul Scheurwater niet in actie. Ook Elvis Versluis was door een blessure opnieuw niet van de partij, terwijl Mohssin Ghorafi ontbrak wegens privéredenen. Bryan Brard is nog altijd aan het revalideren van zijn zware knieblessure en ontbrak dus eveneens. Tot slot zat Sander Schreuder niet bij de wedstrijdselectie, omdat er al twee andere keepers geselecteerd waren. De overige zeventien selectiespelers kwamen, op doelman Jordy van de Corput na, allemaal in actie.

Na een klein half uur kwam ASWH op voorsprong, een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen. Na een afgeslagen hoekschop kopte Bas van Stokkom de bal naar Alexander van Dommelen. Met een verwoestende knal werkte Van Dommelen de bal van een aardig afstandje tegen de touwen en zo was het 1-0. De voorsprong bleef niet lang in stand. Na een uitbraak van Heerjansdam kon Soufiane Aouragh net eerder bij de bal komen dan de uitkomende Eric Abdul, waarna hij de ASWH-goalie passeerde met een boogbal.

Toch zou ASWH met een voorsprong gaan rusten. Josiemar van de Werp zette goed voor vanaf de rechterflank, waarna Robbert Stout de bal met een fraaie volley in de verre hoek mikte. De doelman van Heerjansdam had zijn team eerder, soms met hulp van enkele verdedigers, behoed voor tegentreffers, maar was op deze inzet kansloos.

Na rust bouwde ASWH de voorsprong snel uit. Hierbij speelden de opkomende backs een goede rol. Eerst had Marco de Borst een goede voorzet vanaf links in huis, die door de naar binnen gekomen Josiemar van de Werp knap ineens in de hoek werd geschoten. Kort daarna was het Mitchell van Esveld die aan de rechterkant doorbrak en een voorzet op maat afleverde op Ebu Öztürk, die koppend de 4-1 maakte.

De score had hoger uit kunnen vallen, maar de doelman, paal en lat voorkwamen dat. Daarom bleef het 4-1 en hebben sommige spelers weer wat ritme op kunnen doen. Dinsdag speelt ASWH weer een officiële wedstrijd. De Ambachters gaan dan in het kader van de districtsbeker Zuid I op bezoek bij Oranje Wit, dat net als Heerjansdam in de eerste klasse C van de zaterdagamateurs speelt.

ASWH - Heerjansdam 4-1 (2-1)
27. 1-0 Alexander van Dommelen 29. 1-1 Soufiane Aouragh 45. 2-1 Robbert Stout 59. 3-1 Josiemar van de Werp 65. 4-1 Ebu Öztürk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.