ASWH klopt Smitshoek met moeite

04 november 2012 door Ad van Herk
ASWH klopt Smitshoek met moeite

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH voegde weer drie belangrijke punten toe aan het totaal. De Ambachters wonnen bij de verrassend sterk presterende promovendus Smitshoek en handhaafden zich daardoor op de tweede plaats in de hoofdklasse B. Eenvoudig ging het echter niet in Barendrecht, want net als vorige week viel de winnende goal pas in de slotfase. Alexander van Dommelen kroonde zich met een rake kopbal tot matchwinner en schonk ASWH zo de drie punten.

Na de matige wedstrijd van vorige week bleek dat het voetballend niet veel beter ging dan tegen Achilles Veen. ASWH was in de eerste helft weliswaar meer aan de bal dan Smitshoek, maar de juiste afstemming ontbrak vaak in de eindpass en bovendien was het tempo niet hoog genoeg om de tegenstander echt te verrassen. Smitshoek was op de counter wat dat betreft gevaarlijker. Al vroeg in de wedstrijd zorgde de thuisploeg met een rappe uitbraak voor gevaar. Spits Ricardo Merrelaar, toch al goed voor acht treffers dit seizoen, kwam aan de bal, kapte Bas van Stokkom uit en schoot op doel. Jordy van de Corput redde echter goed en dat zou niet de laatste keer zijn in deel één van de wedstrijd.

Even later kreeg ook ASWH de eerste kans. Michael van Dommelen was er als de kippen bij om stuntelwerk van linksback Thijs Oomsen op de eigen achterlijn af te straffen en legde terug op broer Alexander, maar diens schot werd nog geblokt. Nog in het eerste kwartier zorgde Smitshoek nogmaals voor veel dreiging. Wederom ging er een counter aan vooraf, waarbij diverse ASWH-spelers nog voor de bal stonden. Tom den Boer zette vanaf rechts voor, waarna Rafiek Casteleins bij de tweede paal in balbezit kwam en op doel schoot. Opnieuw had Van de Corput echter een prima reflex in huis. De keeper maakte later ook nog op kundige wijze twee schoten van afstand door Donaldo Sanches Silva onschadelijk.

Van de Corput moest dus meer werk verrichten dan zijn collega Marvin van Tienen, maar ASWH was voor rust wel het dichtst bij een treffer. Een prima hoekschop van Alexander van Dommelen werd door Michael van Dommelen namelijk hard ingekopt, maar een verdediger assisteerde zijn keeper en haalde de bal bij de paal van de lijn. Later stichtte Michael van Dommelen opnieuw gevaar toen een schot van hem via een verdediger een vreemde curve kreeg en bijna in de goal eindigde. Kort voor rust diende Jordy van de Corput nogmaals in actie te komen, toen linksback Thijs Oomsen een hele lang rush richting het Ambachtse strafschopgebied mocht ondernemen, zich daar nog ontdeed van Jesse Schotman en de bal in de hoek probeerde te krullen. Van de Corput voorkwam ook nu een tegentreffer en zo mochten beide teams met 0-0 gaan rusten.

Waar de eerste helft door de diverse doelpogingen van beide teams nog wel een behoorlijke amusementswaarde kende, daar was de tweede helft lange tijd ronduit saai. Grote risico's werden gemeden en er viel weinig goed voetbal te zien. ASWH had de zaken defensief wel behoorlijk op orde, want Smitshoek werd niet echt gevaarlijk meer. Pas in de slotfase ontbrandde de wedstrijd. ASWH had op dat moment al twee keer gewisseld en de twee invallers speelden een rol bij de openingstreffer van de middag. Een balletje van Elvis Versluis kwam in een soort klutssituatie bij Ebu Öztürk terecht. De supersub van ASWH creëerde wat ruimte voor zichzelf en schoot op doel, waarna de bal via een verdediger dusdanig van richting veranderde dat doelman Van Tienen kansloos was. Lang mocht ASWH echter niet genieten van de wellicht niet meer verwachte voorsprong. Een vrije trap werd in het strafschopgebied geslingerd, waarna Marco de Borst niet resoluut genoeg ingreep en invaller Johnny Triel de ruimte bood de bal mee te nemen en in de verre hoek te prikken. Binnen de minuut was het dus weer 1-1.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.