Geflattteerde nederlaag DVS

19 november 2012 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT -  DVS leed een ongelukkig verlies tegen een veel sterker geachte Maasluis. De gastploeg bleek net iets leper dan de Ambachters en ontsnapten in het laatste kwart aan mogelijk puntverlies.
DVS-2 bleek effectiever dan Fortis-3 en boekte daarmee de eerste winst.
DVS A1 won eenvoudig van KCR A3 en heeft inmiddels de volle winst uit twee wedstrijden te pakken

(2I) DVS 1 –Maassluis 1        11-17 (6-7)
Gelijkopgaande wedstrijd tussen de gedoodverfde favoriet Maassluis en promovendus DVS. Twee fasen waren treffend voor het verschil namelijk vlak voor rust en de slotfase.
Maassluis had bij aanvang steeds het initiatief maar nadat de ploegen in het eerste kwart het onderlinge verschil nooit meer dan 1 goal lieten zijn, nam DVS bij 6-5 ineens brutaal de leiding. Maassluis wist zich even geen raad hiermee maar DVS kon de gastploeg niet verder in de problemen duwen. Twee snelle goals brachten de gastploeg ineens weer op voorsprong bij rust: 6-7
Na rust drukte Maassluis na een lange openingsaanval DVS wel dieper in de problemen (6-9), maar bij 7-10 knokte DVS zich met lef en scherpte terug tot 11-11. Met nog tien minuten te gaan leek een verrassing aanstaande maar de Ambachtse droom viel twee minuten later pardoes in duigen , toen Maassluis ineens op 11-13 stond en daarna schier eenvoudig uitliep naar de geflatteerde 11-17 overwinning. Komend weekend gaat DVS op bezoek bij Merwede. De ploeg uit Sliedrecht boekte afgelopen zaterdag de eerste winst

(Res.3T)  DVS 2 – Fortis 3 12 -9 (5-5)
Gelijkopgaande wedstrijd in een verder open wedstrijd die alle kanten op kon. DVS kon een hoger afrondingspercentage halen dan de bezoekers uit Zeeland, omdat het verdedigend meer druk uitoefende en zelf wel de kansen verzilverde. DVS gaat komend weekend op bezoek in Middelburg bij ONDO-2, dat zelf twee overwinningen achter de naam heeft staan.

(2M) DVS A1 – KCR A3  22-4 (14-3)
Walk-over door DVS dat niets te duchten had van de ploeg uit Ridderkerk. Een mooie tweede overwinning waarbij wederom twintig goals gemaakt werden. DVS leidt samen de poule met streekgenoot ADO en SDO volgt op een punt. Die laatste is komend wekend de tegenstander van DVS.