DSV dicht bij verrassing

26 november 2012 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS leed weer een ongelukkig verlies tegen het veel sterker geachte Merwede. In Sliedrecht werd een hectische slotfase DVS alsnog fataal 18-15.
DVS-2 Stal een punt uit Middelburg. Tegen koploper Ondo werd het 15-15.
DVS A1 Liet de volle winst glippen in een eneverende slotfase 14-14

(2I) Merwede 1 –DVS 1           18-15 (12-7)
In het begin gingen de ploegen gelijk op (2-2) maar daarna liet de thuisploeg zien waartoe het in staat is (8-2), hoewel de 9-3 nog viel begon DVS aan de (eerste) imponerende inhaalrace. Echter na de 9-7 vielen de (eerste) dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen in het voordeel van thuisploeg Merwede (12-7 RUST). Aanvankelijk bleef DVS na rust achter de feiten aanlopen, maar op wilskracht en scherpte werd Merwede voor de tweede keer bijgehaald (16-15). In de tumultueuze slotfase, waarbij wederom de beslissing van de arbiter in DVS nadeel uitviel,  werden de Ambachters zelfs op twee gele kaarten getrakteerd, vanwege protest/aansportiviteit. In plaats van de gelijkmaker was er voor de thuisploeg daardoor de redding ontstaan, en maakte Merwede het wel gedecideerd af (18-15).
Komend weekend komt koploper KCR op bezoek in Ambacht.

(Res.3T)  DVS 2 – ONDO-2    15-15 (8-6)
IN tegenstelling tot het veld, waar DVS aantreedt tegen het geroutineerde ONDO-2, moesten de Ambachters nu tegen ONDO-2, net als DVS een jonge ploeg. De thuisploeg had steeds het initiatief en zette DVS in de eerste helft zelfs en keer op vier puntenachterstand. Bij rust leek de schade mee t vallen (8-6). Na de 9-6 na rust leek het duel in het slot te vallen, maar na wat wissels aan DVS zijde kantelde de wedstrijd: DVS kwam terug tot er de 15-14 op het bord stond. Toch was er nu wel de verdiende DVS treffer, waardoor de ploeg van coach Hartendorp een punt stal van de koploper!
Komend weekend komt KCR-2 op bezoek in Ambacht

(2M) SDO – DVS A1     14-14
Lastige wedstrijd voor DVS, die moeite had met de fluitist van de thuisploeg, die de niet aanwezige Bondsscheidsrechter verving. Thuisploeg SDO kon met name scoren door verkregen strafworpen, maar de belangrijkste was in de laatste minuut, toen DVS de zure 14-14 nog te incasseren kreeg.
Door dit puntverlies is er een top-3 ontstaan: ADO en Rust Roest hijgen DVS inmiddels in de nek.